Set dies i set jornades de muntanya de ciclisme en estat pur fent la volta per Catalunya. Aquesta és la premissa que s'han tornat a marcar per organitzar la 98a edició de la Volta ciclista a Catalunya. Un any que s'apropa més al centenari i que segueix sent la tercera prova per etapes més antiga del món.

Tal com ha explicat Rubén Peris, president de la Volta, serà un any de "canvis importants". La cursa ha renovat la seva imatge, com també el seu recorregut perquè sigui encara més competit. També hi ha hagut la introducció de nous maillots Gobik que ja es podran veure la propera setmana entre el 19 i el 25 de març.

Però el que més destaca és el factor internacional. Aquesta vegada Catalunya serà transportada a més llocs que mai. Des de 190 països arreu del món es veurà la Volta a Catalunya, però també amb millores significants en el format televisiu.

Estrena de la reVolta femenina

I finalment també ha explicat una de les grans novetats d'aquest 2018 amb l'estrena de la reVolta. Serà una nova prova femenina que tindrà lloc l'últim dia a Montjuïc i que amb aquest fet Peris ha explicat que "volem una consolidació de l'esport femení".

Volta a Catalunya 2018 ciclisme Bernat Aguilar

Recorregut de luxe

Durant els set dies de competició es rodarà per les quatre províncies catalanes amb la ja clàssica sortida des de Calella i l'arribada final a Montjuïc, a Barcelona. Un total de 1.259,8 quilòmetres, amb res a envejar a una cursa de tres setmanes com el Tour de França, perquè la diversitat d'etapes farà de l'edició d'enguany una cursa molt canviant.

A destacar del recorregut quatre jornades cabdals: el tercer dia amb final a Vallter 2.000, la quarta jornada amb final a La Molina, el cinquè dia amb arribada a Vielha i finalment el dia de la conclusió en el recorregut per Montjuïc. Dels set dies, des de l'organització esperen que les etapes que decideixin gran part de la classificació general siguin els del final a Vallter i a La Molina.

Un total de 17 ports de muntanya més la repetició en vuit ocasions de l'ascens a Montjuïc marcaran gran part de la cursa, molt centrada en els grans escaladors. I tot i el recorregut a mida per als especialistes de les grans voltes, també tindrà jornades de tot, amb arribes en pla i també jornades de mitja muntanya.

Un cartell de primer nivell

I en aquest 2018 tornarà a haver-hi un cartell de gran nivell. Ciclistes com Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Fabio Aru, Warren Barguil, Thibaut Pinot, Louis Meintjes, Sergio Luis Henao, Tejay Van Garderen, Simon i Adam Yates, Esteban Chaves, Michael Woods o Nacer Bouhanni marcaran una setmana de molta espectacularitat i molta competitivitat.

Ciclistes que ja formen part de la història de grans curses com el Tour de França o el Giro d'Itàlia i que ara aposten per la Volta a Catalunya. I de ciclistes de la casa no en faltaran. Marc Soler, David de la Cruz, Jordi Simón i Edu Prades seran els catalans que també rodaran a partir del proper dilluns a Calella.