Celestino Vietti surt de Montmeló com a líder en solitari de Moto 2 després d'haver protagonitzat una lluita titànica amb Arón Canet que l'italià s'ha acabat emportant amb un avançament a l'últim sector de l'última volta.

Vietti s'acarnissa amb Canet per partida doble

Com succeís en la classificació d'ahir, Vietti li ha robat la primera posició a Canet gairebé en el sospir final, i deixant el valencià amb la mel als llavis, en una cursa que ha anat guanyant en emoció a mesura que passaven les voltes.

De la bogeria que s'ha viscut a Moto 3 uns minuts abans, amb caigudes, avançaments i alternatives constants, s'ha passat a una cursa menys moguda, més tàctica i amb més cautela en la categoria intermèdia. O això semblava en les primeres voltes.

Roberts ha començat manant

Perquè encara que els pronòstics deien que Arón Canet tenia més ritme que tots, ha estat el nord-americà Joe Roberts qui ha tirat des de l'inici, augmentant dècima a dècima el seu avantatge respecte a Canet, que rodava segon. Però quan Roberts havia arribat a aconseguir una renda de gairebé tres segons i semblava que guanyaria de forma plàcida, ha acabat per terra.

A 12 voltes per al final, el revolt 5, el més perillós del Circuit de Barcelona-Catalunya, ha frustrat els plans de Roberts, que arribava a Montmeló com a quart del Mundial i anava camí de retallar punts, i ha dinamitat la cursa.

La caiguda de Roberts dona emoció a la cursa

Canet, que poc abans havia estat a punt de caure per un toc amb Jake Dixon, ha començat a liderar al grup amb Celestino Vietti, un dels dos líders del Mundial, trepitjant-li els talons. Tant ha estat així que a set voltes del final, l'italià, que sortia des de la 'pole', ha avançat a Canet, donant per inaugurada una lluita que no ha acabat fins a creuar la línia de meta, amb l'italià per davant.

Per darrere d'ells dos, el que ha completat el podi ha estat el madrileny Augusto Fernández que li ha tret la tercera posició a Jake Dixon. El murcià Pedro Acosta, guanyador a Mugello, ha estat sisè, per darrere de l'alemany Schrotter.

Vietti surt de Montmeló com a líder del Mundial

La nota negativa, el 0 del gironí Albert Arenas, que a Catalunya, la seva casa, no ha pogut acabar la cursa quan lluitava pel podi. Amb aquest triomf, Vietti suma 25 punts que el separen definitivament del japonès Ogura, amb qui arribava empatat.

El nipó només ha pogut acabar setè i suma nou punts al caseller, la qual cosa el col·loca amb 117, a 16 de Vietti, que està amb 133. Els 20 punts de Canet el mantenen tercer amb 109, prenent una mica de distància amb la resta, després del 0 de Roberts.

 

Imatge principal: Vietti celebra el seu triomf a Montmeló / EFE