Tal com està el Mundial de Moto2, qualsevol punt pot ser clau, ja que després de vuit Grans Premis disputats s'ha arribat al Circuit de Barcelona-Catalunya, en la novena cita del campionat, amb Celestino Vietti i Ai Ogura empatats a 108 unitats.

Vietti guanya per la via més llarga

I atenent al viscut en la jornada classificatòria d'aquest dissabte, qui pot sortir de Montmeló com a líder en solitari apunta a ser Vietti. L'italià ha estat el més ràpid i ha aconseguit la 'pole position' després de treure-li gairebé sobre la botzina i per només vuit centèsimes al valencià Arón Canet, tercer a la classificació general, sent els dos únics capaços de rodar per sota del 1'44 '''.

Al costat de Vietti i Canet, completa la primera fila de la graella el nord-americà Joe Roberts, quart del Mundial, per davant de Jake Dixon, que sortirà en quarta posició, i del gironí Albert Arenas, el català més ben classificat a casa.

Malgrat acabar primer, Vietti ha près el camí llarg per fer-ho, ja que ha hagut de competir en la primera classificació, on els quatre millors han accedit a la sessió final, i ell ho ha fet com a segon, després de fallar en l'últim parcial, però el just per aconseguir passar el tall.

Ogura no aguanta el pols i haurà de remuntar

No semblava que Vietti podria acabar sent el més ràpid, ja que Canet ha pressionat des del principi i en el seu primer intent de volta ràpida s'ha col·locat líder. Albert Arenas tampoc no ha perdut el temps i poc a poc ha anat pujant posicions fins al tercer lloc, tot i acabar cinquè, finalment.

Un altre dels grans atractius de la categoria, Pedro Acosta, guanyador a Mugello i vigent campió de Moto3, ha tingut molts problemes i no ha pogut passar de la dotzena posició. Una altra decepció ha estat la d'Ogura.

Empatat amb Vietti en el colideratge de la classificació, el japonès no ha passat de la desena posició, la qual cosa pot comprometre la cursa i, per tant, el Mundial. Tot pot passar en la cursa de diumenge, però s'ha arribat a Montmeló amb un duel igualat al màxim, i Vietti ha presentat les seves credencials per prendre la davantera, amb Canet i Roberts fent oposicions a enganxar-s'hi.

 

Imatge principal: Celestino Vietti ha aconseguit la pole position amb Moto 2 / @VR46RacingTeam