Una cursa de Moto3 sempre és sinònim d'espectacle. I no ha faltat el punt d'emoció, de caigudes i de lluita fins a la línia de meta a la categoria petita del Mundial de motociclisme. I el gran vencedor del Gran Premi de Catalunya ha estat el mallorquí Izan Guevara.

Emoció de principi a final

Des de l'arrancada que hi ha hagut emoció. Dennis Foggia sortia des de la pole position, però tot i ser protagonista en les primeres voltes, liderant amb mà de ferro, quan s'ha accelerat el ritme han començat els avançaments típics d'aquesta cilindrada.

Izan Guevara, que havia dominat gran part del cap de setmana, ha remuntat posicions i s'ha situat a roda del pilot italià. També ha aparegut Sergio García, el líder del Mundial, per pressionar els seus rivals. Però també ha estat el moment de començar a veure Tatsuki Suzuki, el gran animador de la cursa a Montmeló.

Després d'unes primeres voltes amb intercanvis de posicions constants i de veure com no hi havia un líder clar, ha arribat el primer punt d'inflexió. Foggia, que venia des de la pole position i comandant gran part de l'inici, ha hagut d'abandonar després que la cadena de la seva moto sortís de lloc a la volta 7.

En aquell moment, han seguit els moviments. Sergio García s'ha posat líder, però li ha durat ben poc. Suzuki volia guanyar. Igual que Guevara o que el jove David Muñoz, de 16 anys, en la seva segona carrera a Moto3.

Un accident múltiple i molt perillós a la volta 9, amb David Salvador, Ryusei Yamanaka i Daniel Holgado implicats, ha estat el més preocupant de la cursa. I després han arribat més i més canvis. Jaume Masià també ha tret el cap per ser líder durant uns revolts.

Guevara s'imposa amb claredat

I ja a 6 voltes per al final s'ha trencat la cursa. Izan Guevara s'ha començat a escapar i s'ha mantingut constant entre mig i un segon de distància dels tres perseguidors. Una diferència insalvable i que l'ha acabat proclamant guanyador al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La lluita pel podi ha estat el més destacat del tram final de cursa. David Muñoz, després de lluitar molt, s'ha acabat segon classificat, mentre que Suzuki s'bha acabat imposant a Sergio García en l'últim revolt per acabar completant el podi. Pel que fa al català Xavier Artigas, finalment ha acabat en 10a posició.

 

Imatge principal: Izan Guevara corrent la cursa de Moto3 / EFE