S'apropa el dia 11 de setembre, la Diada de Catalunya. Un dia important que també s'ha convertit el moment per reivindicar la catalanitat, la justícia i un bon futur per a Catalunya. I Pep Guardiola, un dels catalans més internacionals, també envia un missatge que vol traspassar fronteres.

Guardiola posa en context de la situació de Catalunya al món a través del gest dels golfistes que van disputar el torneig nord-americà del Bridgestone Invitational, que lluïen llaços grocs. No va ser pel procés català, sinó que va ser un símbol d'humanitat: "Fa unes setmanes els millors golfistes del món, Tiger Woods inclòs, van jugar un torneig als Estats Units. En aquell cap de setmana tots els jugadors duien un llaç groc a les gorres. I per què? Perquè Jarrod Lyle, un golfista, estava lluitant contra un càncer molt dur. Els jugadors van jugar i van dur el llaç groc per ser a prop d'en Jarrod i de la seva família. Aquests excepcionals jugadors van demostrar la seva humanitat a la resta del món".

I Guardiola aprofita aquest gest d'humanitat per exportar la causa catalana al món: "Una situació similar passa a Catalunya en els darrers mesos. Milers de persones duen un llaç groc per demostrar la seva humanitat, perquè dones i homes són a la presó des de fa un any. Gent normal que només defensa idees i que és a la presó des de fa un any. Per a tots, avui, 11 de setembre, a tots els amics de Catalunya, els qui esteu aquí a Catalunya, Barcelona, moltes gràcies pel vostre suport".

A més, l'entrenador català també demana que es transmeti el missatge: "Us agraïm de tot cor que pugueu transmetre aquest missatge a Europa i a la resta del món del que passa a Catalunya en aquests moments. Que persones normals pel simple fet de defensar les seves idees són a la presó. Tant de bo tota la gent pugui tornar a casa. Llibertat a tota la gent que és a la presó. Moltes gràcies i fins aviat”. L'entrenador català envia el missatge a través del periodista Xavi Torres.

Compromís de Pep Guardiola de cara al dia 11 de setembre. L'entrenador català envia un missatge als catalans, també al món, i deixa clar una vegada més que no hi ha d'haver presos polítics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat