Nou capítol de l'escandalós cas de l'examen que Luis Suárez va realitzar per aconseguir la nacionalitat italiana el mes de setembre passat. En aquesta ocasió, els mitjans La Repubblica i La Gazzetta dello Sport ha publicat el vídeo de l'examen, marcat per les bromes i les rialles entre el davanter uruguaià i els avaluadors, per acabar amb una sessió de fotografies i autògrafs que han indignat l'opinió pública italiana.

En aquells moments, el Barça no volia traspassar Luis Suárez a l'Atlètic de Madrid, per evitar que jugués contra ells, per la qual cosa l'opció prioritària era la Juventus. L'operació, tanmateix, només es podria dur a terme si Suárez deixava d'ocupar plaça d'extracomunitari, per la qual cosa l'única fórmula era aconseguir la nacionalitat italiana.

Un examen ple d'irregularitats

Sense temps per preparar l'examen d'italià, presumptament es va manipular la prova, enviant-li les preguntes al davanter. Després de considerar que podria haver-se produït un frau, la policia italiana va descobrir que Luis Suárez sabia què li anaven a preguntar prèviament.

A l'escàndol només li faltava el vídeo publicitat aquest divendres per acabar d'indignar tothom. Després d'un examen marcat per les rialles, els examinadors surten de la sala i tornen amb més gent que vol conèixer Luis Suárez. Es fan fotos i fins i tot el blaugrana firma algun autògraf.

Per rematar-ho, en tota la seqüència s'aprecia una escassa cura amb les mesures de seguretat contra el coronavirus. Ambdós examinadors porten baixada la mascareta, i sense guardar la distància de seguretat.

examenrSuarez2

Luis Suárez, fent-se fotos després de l'examen / YouTube

Càmeres ocultes de la fiscalia a l'aula

El que els examinadors desconeixien en aquell moment era que la fiscalia de Perusa ja estava investigant en aquell moment els exàmens d'italià que s'estaven duent a terme per aconseguir la ciutadania. Havien instal·lat diverses càmeres a la facultat, una casualitat que ha acabat per aportar més proves.

Segons la fiscalia de Perusa, Luis Suárez va rebre un document amb les preguntes i les respostes abans de l'examen. De moment hi ha 5 acusats: l'exrectora de la universitat, el director general i 3 professors.

 

Imatge principal: captura del vídeo que ha transcendit aquest divendres de l'examen d'italià de Luis Suárez / YouTube