Luis Suárez va reconèixer que sabia les preguntes que li farien per obtenir el passaport italià. Una professora de la Universitat per Estrangers de Perusa va enviar-li al setembre un document que havia "d'estudiar bé" perquè hi havia preguntes li "podien fer", així ho ha revelat el diari La Repubblica.

Passaport italià per fitxar per la Juve

Aquest rotatiu va tenir accés a l'informe de l'interrogatori que va ser sotmès Suárez i en què s'investigava un possible falsejament per obtenir el passaport italià. Recordem que Suárez necessitava la nacionalitat italiana per poder fitxar per la Juventus, però al final, va acabar incorporant-se a l'Atlètic de Madrid, procedent del Barça. Ronald Koeman el va avisar per telèfon que no comptava amb ell i Suárez va haver de fer les maletes del Camp Nou.

Luis Suarez calentamiento Champions Atletico Madrid Europa Press

Luis Suárez durant un entrenament amb l'Atlètic / Europa Press

Aquest escàndol ha tingut conseqüències i les autoritats italianes han suspès les seves funcions als responsables d'aquesta Universitat de Perusa que van beneficiar Suárez per obtenir la ciutadania italiana per la via ràpida. Hi ha noms i cognoms: la rectora de la Universitat, Giuliana Grego; el director, Simone Olivieri; i els professors que van examinar Suárez. La Fiscalia va determinar que la seva decisió va determinar el resultat de l'examen.

La professora Stefania Spina va enviar-li un document en PDF en què especificava que un text era important per a l'examen. "Ha dit que havia d'estudiar-ho bé perquè aquell text podia formar part de les preguntes de l'examen", va reconèixer Suárez.

L'uruguaià va comunicar que va rebre l'interès de la Juventus el passat mes d'agost, quan va rebre una trucada del vicepresident de l'entitat, Pavel Nedved, i també va intercanviar opinions amb el director de futbol, Fabio Paratici.

Converses amb la Juve

"Al principi va ser només per saber si m'interessava la negociació, després el meu advocat es va ocupar d'això. Paratici em va dir que em va trucar perquè pensaven que tenia el passaport italià com la meva dona. Li vaig contestar que no el tenia, que només havia començat el tràmit demanant tots els certificats necessaris en els països en els quals vaig viure", va afegir.

Luis Suárez Atlético Real Madrid EFE

Luis Suárez celebra un gol / EFE

Dies més tard de fer la prova i superar-la, el president de la Juve, Andrea Agnelli, va informar-lo que les negociacions entre catalans i italians es van trencar i l'acord no es va poder realitzar.

"Aquell mateix dia Paratici em va trucar quan era a l'aeroport per dir-me que havia pres la millor decisió per a la meva família. Dos dies després em va trucar el president Agnelli per dir-me que ho sentia perquè la negociació no va poder tancar-se. Em va donar les gràcies pel que havia fet per facilitar la negociació, també per forçar la meva relació amb el Barcelona", va explicar.

 

Imatge principal: Luis Suárez amb l'Atlètic de Madrid / Europa Press