El nom de Víctor Valdés ha sonat molt durant els últims mesos i el Barça s'ha posat bé perquè fes el camí de tornada. Després de dir que no, ara accepta el rol que li havien ofert per ser una peça important dins de l'organigrama formatiu del club.

Un retorn esperat

Valdés va fer costat a Joan Laporta poc abans de les eleccions quan l'actual president va presentar el seu programa esportiu. Un gest esperat per tal que tornés a casa un dels herois del millor Barça de la història.

Segons informa l'Sport, Valdés torna a la disciplina del Barça. Després que fa un mes, ja amb Laporta de president, decidís declinar la proposta que li havien fet, ara s'ho ha repensat i l'ha acceptada. Així doncs, Valdés s'incorporarà en el departament de metodologia i tindrà la feina d'ocupar-se de la formació dels porters del futbol base del Barça.

Valdés Sergi Alcàzar

Víctor Valdés en l'acte de presentació de Joan Laporta / Sergi Alcàzar

Valdés s'ho ha repensat després de dir inicialment que no perquè volia seguir fent de primer entrenador. Com a tècnic va dirigir durant uns mesos al 2019 el Juvenil A del Barça, acabant malament, marxant per la porta del darrere i de males maneres. També va passar per l'Escuela Deportiva Moratalaz en la seva primera experiència al 2018, i sent la temporada passada l'última que va ocupar una banqueta sent entrenador de l'Horta.

Un caràcter molt fort

Valdés, que sempre ha tingut un caràcter fort, no ha acabat bé en les experiències viscudes com a primer entrenador al Barça i a l'Horta. Amb el club blaugrana es va negar a el partit pel tercer i quart lloc a l'Otten Cup, protagonista de diverses expulsions, discutint amb Patrick Kluivert —quan era director del futbol formatiu de la Masia— o sent assenyalat després de marxar de l'Horta.

victor valdes - fcb

Víctor Valdés assegut damunt d'una pilota durant un entrenament del Juvenil A del Barça / FC Barcelona

Però el seu caràcter guanyador i la seva manera de fer ja el van dur a la glòria en la seva primera experiència com a entrenador. Valdés va portar el Juvenil A de l'ED Moratalaz a guanyar la lliga i a superar el Juvenil C del Reial Madrid, imposant-se als penals per aixecar la Copa de Campions d'aquesta categoria per primer cop en la història del club madrileny.

Ara li toca tornar al Barça però amb un paper diferent a l'esperat. Veurem si el seu rendiment el fan entrar a poc a poc al club i tornar a ser primer entrenador.

 

Imatge principal: Víctor Valdés donant indicacions quan era entrenador del Juvenil A del Barça / FC Barcelona