Si el dia de la lona del Santiago Bernabéu Joan Laporta va fer un gran cop d'efecte en aquesta cursa electoral a can Barça, aquest dijous n'ha fet un altre. L'expresident blaugrana i actual candidat a la presidència ha anunciat que al seu costat tindrà noms tan destacats dins del barcelonisme com són Víctor ValdésSergi Barjuan, José Ramón Alexanco, Víctor Muñoz, Pichi Alonso, Albert Benaiges o Xavi Llorens, i també amb la presència de Mateu Alemany. I ha enviat un missatge a Carles Puyol.

L'equip titular de Laporta

Laporta, en la presentació del seu programa esportiu juntament amb Rafa Yuste, Xavier Budó i Jordi Mompart, ha exposat amb orgull els seus fitxatges per reconduir el Barça a nivell esportiu. Yuste ha sintetitzat dient que "hi haurà un lideratge únic i volem tornar l'alegria als culers".

L'equip titular de Laporta si és president serà de gala. Hi haurà la presència destacada de Víctor Valdés, que pretenen que estigui "vinculat al departament tècnic per estar molt vinculat als porters del club". Yuste ha concretat que de Valdés volen "tota aquesta saviesa, experiència, i que ha anat des de la base al millor Barça de la història".

Valdés Sergi Alcàzar

Víctor Valdés en la presentació de Joan Laporta / Sergi Alcàzar

A més, també ha destacat que en el seu equip si guanyen les eleccions volen que hi sigui Carles Puyol. Yuste ha enviat un missatge a l'excapità blaugrana: "Carles, m'agradarà molt que puguis tornar a estar amb nosaltres si guanyem les eleccions". Sobre la seva funció no han volgut atorgar-li cap càrrec, però han posicionat la seva figura, pels valors i la vinculació amb el club, que pugui formar part de la Fundació del Barça.

Laporta, però, en cap dels noms anunciats aquest dijous, ha volgut situar-los en una posició concreta dins del club si guanyen els comicis. "Mantindré la meva coherència de campanya. Respecte als professionals que ja hi ha, parlaré amb ells. I després ja intentarem millorar l'estructura esportiva", ha manifestat.

Joan Laporta presentació Sergi Alcàzar

Deco enviant un missatge a Joan Laporta / Sergi Alcàzar

Encara amb els exesportistes blaugrana, els qui no seran part de l'equip de Laporta però sí han volgut enviar un missatge de suport han estat Rafa Márquez, Samuel Eto'o i Deco. Precisament Eto'o, qui ha aixecat més aplaudiments dels assistents a la presentació, s'ha referit a Laporta com "el futur president del Barça".

Mateu Alemany, al Barça de Laporta

L'altre nom destacat del dia ha estat el de Mateu Alemany. L'advocat i dirigent esportiu mallorquí, expresident del Mallorca i exdirector esportiu del València, que a l'any 2000 va refusar la proposta de Florentino Pérez de convertir-se en director general del Reial Madrid, anirà de la mà de Laporta.

"Dels millors professionals de l'esport que he conegut", ha explicat Laporta. Tot i això, encara sense confirmar si arribaria al Barça per ser el seu director general, assegura que "no hi ha res tancat, però vull persones del seu perfil ajudant".

Joan Laporta Sergi Alcàzar

Joan Laporta durant la presentació / Sergi Alcàzar

Potenciar la Masia

Budó ha reconegut que la Masia serà "la pedra filosofal del nostre projecte". Sobre la nova Masia ha destacat cinc àrees com són la metodologia i formació, els valors, el coneixement i big data, a més del scouting, i un departament tècnic i esportiu.

Un dels objectius també serà "potenciar molt" el futbol femení i crear "la Masia del futbol femení". I, en aquest mateix sentit, "farem un departament específic de l'esport femení a totes les seccions".

Joan Laporta Yuste Mompart Sergi Alcàzar

Jordi Mompart durant la seva intervenció / Sergi Alcàzar

Mompart, professor de física quàntica, ha parlat de la intel·ligència artificial, "una aposta estratègica de la candidatura". Afegeix que "les màquines estan per ajudar" i que el que volen fer és "afegir la intel·ligència artificial com a marc central dins del Barça Innovation Hub".

La nostàlgia de Laporta incorpora intel·ligència artificial, noms del passat però amb molt futur i líders contrastats. Laporta ha fet un cop de puny sobre la taula en la campanya electoral.

 

 

Imatge principal: Joan Laporta i Víctor Valdés durant la presentació / Sergi Alcàzar