A Víctor Font se li està fent llarguíssima la campanya electoral dels comicis per escollir el pròxim president del FC Barcelona.

Malgrat que el líder de Sí al futur va considerar com una bona notícia l'ajornament electoral perquè així disposaria de més temps per explicar el seu projecte i fer debats, amb el pas de les setmanes ha demostrat que el 7 de març li queda massa lluny. I una altra demostració s'ha viscut al debat sobre l'àrea econòmica que les tres candidatures han celebrat al programa Què t'hi jugues!, de la Cadena Ser.

Mentre que per les candidatures de Joan Laporta i Toni Freixa van participar els seus respectius responsables econòmics, Jaume Giró i Ramon Artigas, en el cas de Víctor Font el representant va ser ell mateix, la qual cosa va provocar que Adrià Soldevila, el moderador del debat, li qüestionés el motiu durant la ronda protocol·lària de presentacions. "És el tema més important que hem de resoldre en els pròxims mesos. Tenim un model de junta directiva diferent, amb especialistes de cada àrea. A aquests debats portem les persones que han de dur el dia a dia. El CEO el tenim seleccionat, però no l'hem pogut fer públic per les seves responsabilitats i, per això, com en el lideratge del projecte el president té experiència i solvència en gestió empresarial, i no em vull amagar, vinc per assegurar-me que els socis coneixen quina és la realitat i com pretenem afrontar-la".

Davant de tal dissertació en el que era simplement el torn de presentacions, Jaume Giró va qüestionar al moderador si era o no així. "Jo he vingut perquè el model de Joan Laporta és el de delegar cada àrea a una sèrie d'especialistes i en aquest cas m'ha tocat a mi". És aquí on Víctor Font, tallant Giró i abans ni tan sols que s'hagués pogut esmentar el representant de Toni Freixa, perd els papers. "Que l'àrea econòmica estigui liderada per una persona que ve del món de la comunicació, ja diu molt".

Jaume Giró Sergi Alcàzar

Jaume Giró, responsable de l'àrea econòmica de la candidatura de Joan Laporta / Sergi Alcàzar

Jaume Giró, amb cara de sorpresa, li va respondre amb serenor. "Senyor Font, té vostè alguna cosa a dir sobre la meva trajectòria professional? Ja ho vaig notar l'altre dia. Aquí hi ha certa superioritat moral que no entenc. En primer lloc, jo estic llicenciat en Ciències de la Informació i no me n'amago, i diplomat en Direcció i Administració d'Empreses. Des dels 32 anys he estat en comitès executius de grans companyies i tinc una experiència que m'avala empresarialment i financera. No entenc el seu to".

I és que no s'ha d'oblidar que Jaume Giró és una persona molt important i reconeguda al món de la gestió empresarial i de la comunicació corporativa, amb una enorme experiència, entre moltes altres empreses, al grup La Caixa —on va ser director general de la Fundació Bancària La Caixa, la primera d'Espanya i la tercera del món en actius—, a Repsol i a Gas Natural.

Víctor Font s'apropia d'una frase de Piqué i li plouen les crítiques

I el líder de Sí al futur no ha acabat aquí els seus estirabots, ja que aquest matí ha tornat a rebre moltes crítiques en tergiversar una frase de Gerard Piqué de l'entrevista que li va fer l'streamer Ibai Llanos. Parlant de l'etapa de Bartomeu, el central del Barça va afirmar: "Cal mirar el futur, mirar el passat només és per aprendre dels errors. Res més. Així que toca seguir".

Víctor Font no ho ha dubtat, i s'ha apropiat de la frase, fins al punt de fer la sensació que Piqué comparteix el seu projecte.

 

Imatge principal: Víctor Font, candidat a les eleccions del FC Barcelona / EFE

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat