Max Verstappen s'ha imposat aquest diumenge amb una superioritat aclaparadora en el Gran Premi d'Espanya disputat al Circuit de Catalunya de Montmeló. Ha estat una carrera poc espectacular sobre l'asfalt, però impressionant a les grades, amb més de 125.000 persones, la 5a millor entrada de la història del circuit. Darrere de Mad Max han arribat els altres triomfadors de la jornada, Hamilton i Rusell, els dos Mercedes, que ha demostrat que ha tornat a l'elit gràcies a la multitud de canvis introduïts als monoplaces.

La nota negativa han estat Carlos Sainz i Fernando Alonso, que han passat d'aspirar a plantar-li cara a Verstappen a enfonsar-se en la classificació. Sainz, que començava la cursa en la segona posició, ha acabat 5è, per darrere de Checo Pérez. Alonso, per la seva part, ha mantingut la dinàmica dels entrenaments, la de no estar còmode, i ha acabat la cursa en la 7a posició, gràcies a una gran remuntada en el tram final, quan ha canviats els pneumàtics tous pels durs. La situació de carrera, molt estàtica, només podria haver canviat amb la pluja, que ha amenaçat en tot moment, però l'aigua no ha fet acte de presència.

Aston Martin s'equivoca en l'estratègia per a Fernando Alonso

Els dos Aston Martin han sortit molt bé i abans d'acabar la primera volta Lance Stroll s'ha aconseguit posar 3r, amb un gran avançament a Hamilton, mentre que Fernando Alonso s'ha situat 6è, encara que poc després ha caigut una posició, en veure com Rusell recuperava la posició. I el mateix li ha passat a Stroll, que en la volta 7 ha perdut posició amb Hamilton. Mentrestant, Verstappen i Carlos Sainz s'han aconseguit escapar. Tot ha estat miratge. Els dos Mercedes han agafat un ritme endimoniat, fins a situar-se en la segona i la tercera posició, mentre que Checo Pérez, que havia fallat en la classificació, ha començat a remuntar.

Aston Martin ha fallat en l'estratègia de Fernando Alonso, anant a dues aturades, apostant per pneumàtics tous i després durs. I ha estat amb aquest últim compost quan s'ha apreciat l'error, ja que amb gomes dures el pilot asturià ha començat a volar, un ritme fantàstic, el més ràpid de tots, amb el qual Alonso ha començat a remuntar. En dues voltes ha passat d'anar 10è a anar 7è, tres avançaments espectaculars.

Podio GP España Foto Jofre Llombart
El podi del Gran Premi d'Espanya de F1 /  Foto: Jofre Llombart

Mercedes ha tornat

En el tram final, com tot pràcticament decidit, els grans al·licients han estat veure si Fernando Alonso aconseguia la 6a posició, avançant a Lance Stroll, i si Checo Pérez aconseguia atrapar a Rusell i entrar al podi.

Finalment, ni Fernando Alonso no ha aconseguit avançar al seu company d'equip, ja que hauria d'haver arriscat massa, molt més a perdre que del que podia guanyar; ni Checo Pérez ha pogut atrapar Rusell. I és que a Montmeló ha quedat clar que Verstappen juga en una altra lliga, que Mercedes ha tornat, que Ferrari no és capaç de fer que els monoplaces que tan bé van els dissabtes funcionin els diumenges i que Aston Martin, com a Mònaco, ha de millorar en l'estratègia de carrera.