El Barça de les palanques va ser un dels innegables protagonistes del darrer mercat estival, però el cert és que el conjunt blaugrana ja ha gastat la majoria d'actius rendibles i Joan Laporta vol evitar d'haver d'activar més palanques. A llarg termini, la retirada de Gerard Piqué estalviarà molts diners al FC Barcelona, però la liquidació del seu contracte, tenint en compte els diners que el club li devia, hauria costat uns 27,7 milions d'euros.

En els casos de Jordi Alba i Sergio Busquets, que són les pròximes sortides del club, també hi haurà aquest problema. L'espai salarial que deixaran serà molt favorable en el llarg termini, però com Piqué, el migcampista i el lateral tenen contractes molt elevats i, paral·lelament, quantitats molt considerables encara per cobrar. El Barça haurà de saldar les xifres que encara els hi deu i seran necessaris ingressos per fer front a la devolució dels detriments. En aquest sentit, es parla molt de la debatuda figura de Frenkie de Jong, futbolista que va ser declarat transferible durant el darrer mercat, però que ve rendint a un nivell excels en els últims partits del conjunt culer.

Frenkie de Jong Barça / Foto: Europa Press
Frenkie de Jong, durant un partit amb el Barça / Foto: Europa Press

Frenkie de Jong, de la porta de sortida a ser un dels intocables del Barça

Un dels objectius principals de Xavi Hernández durant el mercat estival era Bernardo Silva. No obstant això, el Manchester City va taxar el portuguès en 100 milions d'euros i, a banda de l'elevada quantitat que hauria significat el seu traspàs, la massa salarial de la plantilla culer no presentava espai per a un crac com ho és el '20' citizen.

Segons diverses informacions, el FC Barcelona seguiria interessat a contractar-lo, essent les sortides dels capitans un factor clau. En un hipotètic Barça sense capitans, hi hauria suficient marge per a incloure la fitxa d'un Bernardo Silva que haurà d'estar a l'altura d'un jugador del seu caixet. Tanmateix, la qüestió de les seves quitances seguiria sent un problema. 

Joan Laporta teléfono móvil / Foto: Kike Rincón - Europa Press
Joan Laporta, parlant per telèfon / Foto: Kike Rincón - Europa Press

Frenkie de Jong, l'ingrés que alliberaria al Barça dels deutes

Segons va apuntar el portal web culemania.com, el Barça devia a Gerard Piqué uns 80 milions d'euros, havent perdonat el central una gran quantitat per no perjudicar el club del seu cor. Sigui com sigui, els casos de Jordi Alba i Busquets, tot i no tractar-se de xifres tan altes, podrien no resoldre's de manera tan amistosa com amb el '3'.

Així doncs, el Barça necessitarà impulsos econòmics per fer front a un estiu en què, la primera despesa no serà cap incorporació, sinó que seria dues sortides. No es contempla que sigui la venda de cap actiu intangible del club el que solucioni aquest entramat, sinó que seria Frenkie de Jong la venda clau per tornar a deixar en un lloc segur l'estabilitat financera culer.