La sortida de Gerard Piqué del FC Barcelona i la seva consegüent retirada no deixa de sorprendre. El central català és tota una llegenda de l'entitat blaugrana i, tot i que no l'abandona en el seu millor moment de forma, marxarà igualment per la porta gran del Camp Nou. 

A banda del fet que el '3' culer penjarà les botes, s'especula molt sobre la vacant que deixarà a una defensa despoblada per les lesions. En aquest sentit, i tot i que Xavi Hernández estaria perdent la seva cinquena opció per a l'eix de la defensa, es parla que Mateu Alemany estaria preparant l'arribada d'Iñigo Martínez a la capital catalana de cara al mes de gener. L'anunci de Gerard Piqué, en plena temporada, ha modificat plans i ha sorprès la majoria pel què, pel qui i pel com. Amb tot, i a banda de les qüestions esmentades, un dels focus d'interès a banda del llegat esportiu del central és el factor econòmic.

Gerard Piqué saluda EFE
Gerard Piqué, saludant la graderia durant un escalfament amb el Barça / Foto: EFE

Gerard Piqué i els 80 milions que el Barça li deu

Segons informa el portal web madrid-barcelona.com, Gerard Piqué hauria firmat un contracte que el retribuïa amb un total de 142 milions d'euros pels pròxims 5 anys. Amb l'arribada de la pandèmia, i de la mateixa manera que Frenkie Jong, Marc-André Ter Stegen i Clément Lenglet, va acceptar diferir el pagament d'aquestes quantitats en un any més de contracte, de manera que Piqué està vinculat contractualment al Barça fins al 2024.

Amb pagaments en concepte de salari endarrerits, el muntant total del seu sou de cara a la integritat d'aquesta temporada era de 29,5 milions d'euros bruts, que sumats als de la vinent, són 70,3 milions d'euros. Segons l'esmentada font, el jugador no renunciaria a aquesta quantitat d'acord amb el que sembla una retirada per decisió pròpia. Amb tot, un acord milionari amb Joan Laporta li asseguraria una liquidació d'or. 

joan laporta tenso serio fc barcelona forensic efe
Joan Laporta, en tensió durant una Assemblea / Foto: EFE

Joan Laporta hauria acordat deixar el deute amb Gerard Piqué en 35 milions d'euros

Dels 70 milions en total que el Barça deutaria Piqué, Joan Laporta en concediria uns 35. Sens dubte, es tracta d'una quantitat que no deixa de ser estratosfèrica, però d'acord amb els diferiments que el defensa i el club blaugrana van acordar en el passat, es tracta d'un acte de "barcelonisme incontestable". Així definia el president la retirada del futbolista, encara sense haver transcendit, però, les xifres finals que Gerard Piqué s'endurà.

Sigui com sigui, s'intueixen bastant menors a les que un dia va acceptar endarrerir-se per ajudar el club. Amb la seva decisió de retirar-se volia tornar a fer-ho, acceptant ja no ser útil per a l'equip de Xavi Hernández. Sigui com sigui, i tot i que el conjunt culer ja estigui fora de la Champions League, la situació financera, ara com ara, no deixa de ser més preocupant que l'esportiva.