Gerard Piqué ja no és jugador del Barça. Com ell mateix va explicar en la seva xerrada amb l'streamer Ibai Llanos, aquest dimecres va viure el seu últim entrenament com a blaugrana i ara se centrarà en els seus múltiples negocis i interessos fora d'un terreny de joc. La seva retirada sobtada és una pèrdua important per al Barça. No tant en l'apartat esportiu, doncs aquesta temporada la seva incidència a l'equip era mínima, però al vestidor és un jugador irreemplaçable. On sí que té molta influència el seu adeu és en l'apartat econòmic.

Piqué cobrarà el que mereix per haver treballat

Perquè el sou de Piqué és un dels més alts de la plantilla, malgrat haver-se'l reduït, o diferit, parcialment. Encara que Piqué deixi de pertànyer a la disciplina blaugrana, la seva retirada li costarà un total de 27,7 milions d'euros. Segons ha explicat el portal Culémania, aquesta quantitat correspon a la meitat del seu salari anual i als pagaments que encara té ajornats de la temporada 2020/21. És a dir, tot el que ha treballat però que encara no se li ha pagat.

Gerard Piqué pensatiu últim dia EFE
Gerard Piqué, pensatiu a la banqueta d'El Sadar, en la seva última convocatòria / Foto: EFE

Per contra, segons l'esmentada informació, el Barça s'estalviarà més de 10 milions d'euros, que són la meitat de la seva retribució anual. Concretament, si el seu salari és de 20,7 milions, el Barça no li haurà de pagar els 10,35 que correspondrien al segon semestre de temporada. A més, encara hi ha certes quantitats que depenen de com acabi la temporada, perquè no se sap si Piqué hi renunciaria o no.

Queda el dubte sobre si cobrarà algun dels variables

Per exemple, si el Barça acaba l'any classificant-se per a la pròxima edició de la Champions, una cosa altament probable, hauria d'ingressar 851.675 euros més, segons l'estipulat al contracte. A més, també podria aspirar a cobrar el pagament variable si el seu equip és el guanyador de la lliga, que ascendiria a 1,4 milions d'euros. Segons explica aquesta informació, el més normal, per com ha demostrat ser Piqué, és que renunciï a ell, però d'això es parlaria a final de curs.

Gerard Piqué Barça Almeria / Foto: EFE
Gerard Piqué va jugar el seu últim partit amb el Barça contra l'Almeria / Foto: EFE

En tot cas, Piqué sempre ha defensat que anteposaria els interessos i les necessitats del Barça, l'equip que porta al cor des que va néixer. De fet, Piqué li va assegurar a Ibai que si el Barça li hagués dit a Piqué que, amb 28 o 29 anys no el volia renovar, s'hauria retirat abans que fitxar per qualsevol altre equip. Però Piqué continuava sent un jugador clau. Ara, quan ha deixat de ser-ho, ha dit adeu.