40 minuts. Aquest és el temps que el Barça ha estat líder de la Lliga, un somni que fa poques setmanes semblava impossible i que aquest dijous, a falta de només 5 jornades per al final del campionat de la regularitat, s'havia convertit en realitat després del gol de Leo Messi. Tot era, però, un malson.

Barça Granada Messi EFE

El Barça no ha sabut aprofitar el gol de Leo Messi / EFE

Granada a la Lliga

Malauradament, tot se n'ha anat en norris al minut 63, quan Darwin Machís ha aprofitat una assistència de Luis Suárez i un mal refús de Mingueza per empatar el partit. El Barça continuava depenent de si mateix per guanyar la Lliga i faltava mitja hora per endavant per recuperar el lideratge, però en cap moment no ha fet la sensació que el Barça anés a imposar el seu futbol. De fet, el cop de teatre definitiu ha arribat poc després, quan Jorge Molina s'ha colat entre Piqué i Umtiti per marcar l'1-2 i dinamitar definitivament el campionat. Una autèntica Granada a la Lliga.

El quart d'hora final ha estat un esperpent en el qual el Barça no ha generat ni una sola ocasió de gol, un recital de penjar pilotes sense sentit. Pura desesperació.

Barça Granada Jordi Alba EFE

Jordi Alba, amb la mirada perduda / EFE

Un Barça molt irregular des de l'última aturada de seleccions

Què li passa al Barça? Com és possible que en pocs dies un equip sigui capaç de firmar l'exhibició de la final de la Copa del Rei i les bones primeres parts contra el Getafe i el Vila-real i, tot seguit, semblar una ombra?

I és que el cert és que el Barça no camina fi des de l'última aturada de partits de seleccions. Ja va salvar in extremis els mobles contra el Valladolid, amb un gol sobre la botzina de Dembélé, només va evitar patir contra el Getafe en els últims instants, va perdre el Clàssic després d'una primera part horrorosa i a punt va estar de deixar-se la victòria a Vila-real després de firmar una gran primera part.

El doctor Jekyll i mister Hyde blaugrana va pel camí de llançar per la borda una de remuntada que semblava èpica, un autèntic trist manual de nedar, nedar i nedar per acabar morint a la riba.

Queden 5 jornades. El Barça ha de guanyar en totes i esperar que punxi el Reial Madrid. Si no, els blancs seran campions gràcies al Barça, ja que guanyar l'Atlètic de Madrid d'aquí a 2 jornades provocaria que el Reial Madrid passés a ser el líder del campionat. Veure per creure.

Imatge principal: Gerard Piqué ha acabat el partit com a davanter centre i desesperat / EFE