Quin desastre. El Barça tenia l'oportunitat d'or de situar-se líder de la Lliga i ha perdut al Camp Nou contra el Granada després de dos gols amb una defensa horrible (1-2). Aquesta derrota és molt negativa i és que els culers ja no depenen d'ells mateixos per conquerir el campionat domèstic.

En el moment clau, han fallat. La trajectòria culer era boníssima, una de les millors de la competició, i ho havien de culminar amb els tres punts. El Barça no ha sabut sentenciar el partit quan ho tenien controlat i el Granada s'ha aprofitat dels errors. Els andalusos han tornat a mostrar les vergonyes dels culers, que necessiten un nou miracle. Queden cinc finals en què han de guanyar-ho tot i inclús així esperar les punxades dels rivals.

Han fallat davant la pressió

La pressió era altíssima aquest dijous, però Ronald Koeman volia calmar els seus futbolistes amb frases com anar "partit a partit" i que aquest duel no era més important que el següent. Raó no li falta i és que al Madrid li va servir de poc guanyar el Clàssic. Els blancs s'han deixat fins a quatre punts en dos compromisos. També l'Atlètic no ha estat fi i el Barça ho ha aprofitat a la perfecció per perdre-ho aquest dijous.

Granada Barca gol EFE

Gol de Machís / EFE

Els catalans han controlat tot el partit, han estat superiors i s'han imposat sobre el terreny de joc. La diana de Messi al minut 23 ha donat una alegria temporal que s'ha esvaït a la segona part. Després d'un desajust defensiu, Machís no ha perdonat i ha posat les taules al lluminós.

Koeman, expulsat

Impotència al Camp Nou, que ha vist com es quedava sense el seu entrenador pocs minuts més tard del gol andalús. Koeman ha estat expulsat per motius que es desconeixen a hores d'ara i ha hagut de veure la resta del duel des de la llotja.

Els culers han seguit lluitant fins al final i amb substitucions contínues per a buscar la fórmula de la victòria. L'holandès ha presentat un onze amb molts canvis i amb fins a set jugadors de la Masia. El plantejament era correcte, però s'ha anat desintegrant per la passivitat en defensa. Sense Araujo ni Lenglet, els grans assenyalats són els de darrere i les entrades de Pedri, Dembélé i Trincao no han suposat cap extra.

Ronald Koeman Granada Barca EFE

Koeman mirant el duel / EFE

El desastre s'ha consumit amb el segon gol del Granada, amb Molina d'autor principal, i amb els mateixos culpables. Un partit que tenies controlat, eres superior i ho tenies tot de cara per convertir-te en líder, s'esfumava en un no res.

La imatge de Koeman parlant per telèfon des de la llotja era la de la desesperació. El Barça ha provat de tirar d'èpica, però s'han acabat les bales. Caldrà esperar.

Imatge principal: Messi a terra durant el partit / EFE