L'eslovè Tadej Pogacar ha aconseguit al cim de Peyragudes la seva tercera victòria en aquest Tour de França, però a la primera gran cita pirinenca no ha aconseguit distanciar el danès Jonas Vingegaard, que manté el mallot groc de líder per davant d'un Pogacar que tan sols ha pogut retallar dos segons de l'interval que els separa a la classificació general.

El ciclista de l'UEA segueix a 2 minuts i 18 segons amb dues cites importants al davant, l'Hautacam aquest pròxim dijous i la carrera a contrarellotge definitiva, el dissabte. Tanmateix, el guanyador de les dues últimes edicions ha hagut de lamentar una notícia que pot esdevenir clau en la decisió del guanyador d'aquesta edició. El polonès Rafal Majka, el seu millor escuder de l'equip en les etapes de muntanya, cauria lesionat abans de l'inici de la dissetena etapa. Amb tot, el gran paper de Pogacar des de la sortida de Foix ha posat a treballar de valent el que quedava d'equip i ha aconseguit aïllar Vingegaard a l'últim port, l'ascens a Peyragudes.

No obstant això, Pogacar, en primera posició, arribaria sense prou força per atacar directament al cronòmetre general i no aconseguiria donar un cop de puny sobre la taula en les duríssimes rampes finals. En resum, no aconseguiria retallar més que dos segons a un Vingegaard que veu com ja només li queden tres etapes per aguantar amb el coixí de temps que ve prolongant des del seu coronament al Granon. 

Qui no pot dir que ha tingut la mateixa sort és el britànic Geraint Thomas, que tot i que no hauria de suportar l'embranzida final d'un Pogacar exhaust, es deixaria 2 minuts i 7 segons en la seva arribada a la línia de meta. Amb tot, consolida el seu tercer lloc a la general, a 4 minuts i 56 segons del líder, i distanciaria al colombià Nairo Quintana, que ha entrat a 3 minuts i 32 segons del guanyador de l'etapa i ara és a 7 minuts i 53 segons del Jonas Vingegaard a la general.

L'objectiu d'acabar al podi ara és més difícil per al colombià de l'Arkea, que veu el tercer lloc a una distància ja molt considerable (2 minuts i 57 segons) tenint en compte que el Tour encara la seva recta final. A més, el francès David Gaudu li ha retallat només 5 segons, i per això, ha salvat el seu quart lloc per tan sols 4 segons.

Mentrestant, el balear Enric Mas, que ha firmat un gran paper acabant a 3 minuts i 44 segons de Pogacar, ha tornat a ficar-se entre els 10 primers, a 16 minuts i 53 segons del líder, però reafirmant un top10 que havia perdut en etapes anteriors.