Setena entrega del test dels candidats a la presidència del Barça. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa han hagut de respondre breument sobre la part més política de l'entitat blaugrana. El Barça hauria jugat el dia 1 d'octubre de 2017 amb vostè de president? El Barça ha d'estar a favor de la independència? I vostè, està a favor de la independència? Finalment, la selecció catalana hauria de jugar tornejos oficials?

Va ser un dels grans dies marcats a la història més recent del Barça. L'1-O, el club blaugrana va jugar un partit de Lliga al Camp Nou contra Las Palmas després de molta disputa entre la junta directiva de llavors i el vestidor. Hi havia diverses opcions sobre la taula i Josep Maria Bartomeu va escollir jugar-lo, però sense públic. Aquesta decisió va provocar divisió entre els directius i també entre la plantilla.

Leo Messi gol Barça Las Palmas   EFE

Messi celebra un gol el dia de l'1-O / EFE

Laporta, per la seva part, s'hauria coordinat amb els cossos policials i ha recordat que "havien aconsellat que no es jugués". "Era partidari de no jugar amb aquesta situació que s'estava produint al país. No hauria deixat la decisió en mans dels jugadors", ha manifestat el candidat d'Estimem el Barça. "No", aquesta ha estat la contundent resposta de Font. La contrària a Freixa que "sí" que l'hagués jugat. 

Sobre si el club culer s'ha de manifestar a favor d'una ideologia o una altra, Laporta ha comentat que "el Barça ha d'estar a favor del país". Font ha comentat que "no s'ha de mullar en aquest sentit" i ha destacat la importància del "dret a decidir". Freixa ho ha sentenciat amb un "al marge de la política".

estelada camp nou barça efe

Una estelada al Camp Nou / EFE

Tant Laporta com Font estan a favor de la independència de Catalunya i Freixa no s'ha volgut expressar en aquest sentit.

Un rotund "sí" perquè la selecció catalana pugui jugar competicions oficials, segons Laporta. "Tant de bo tinguéssim un cas com el de Gran Bretanya", ha afirmat Font. I Freixa ha acabat aquest test dient: "Si legalment se li reconeix, sí".

Queden només dos dies per saber qui serà el pròxim president del Barça. Aquest divendres a la tarda, Correus ha entregat el vot per correu al Camp Nou i el recompte total ha estat de més de 20.500 paperetes.

 

Imatge principal: Fotomuntatge de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa / Laia Hinojosa