El vot per correu a la presidència del Barça ja ha arribat al Camp Nou. Ho ha fet aquest divendres a la tarda, al voltant de les 17:00 hores, i ha estat entregat per part de Correus a la porta principal de Tribuna i amb la presència d'un notari i la totalitat de la Mesa i Junta Electoral. Els vots totals han estat 20.663 respecte a les 22.811 peticions.

Laporta, Font o Freixa

Més de 20.500 socis i sòcies del Barça ja han donat el seu vot a Joan Laporta, Víctor Font o Toni Freixa i la resta de socis ho faran aquest diumenge, 7 de març a les diferents sis seus que hi haurà arreu del territori. Per primera vegada a la història de l'entitat, el vot no es concentrarà en un únic lloc sinó que Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra acolliran els vots dels socis. Cadascun dels culers ja té assignada una seu i únicament podran fer efectiu el seu vot a aquella seu.

Correus ha entregat una certificació al Barça detallant els vots totals davant notari i ara els sobres quedaran clausurats i segellats a una llotja de la Sala Roma. Aquest lloc estarà custodiat 24 hores al dia per personal de seguretat fins diumenge, dia de les eleccions.

El següent pas serà al matí de diumenge quan en presència d'un notari, que estarà tot el dia, es desprecintarà la sala i es procedirà a fer la validació dels vots. Per fer tota aquesta feina, el club blaugrana ha instal·lat 30 meses electorals, amb dues persones a cadascuna d'elles.

Primer de tot s'ordenaran els sobres alfabèticament, s'assignaran a la mesa que correspongui i s'obriran per veure que hi hagi tota la documentació requerida. El certificat de votació ha de ser-hi, si no, el vot no serà vàlid i quedarà descartat.

És la primera vegada que es realitza el vot per correu al Barça i es vol evitar qualsevol frau. Per aquest motiu, s'utilitzarà una làmpada ultravioleta per comprovar que el certificat és original. Després de realitzar tots aquests passos, s'aplica el mateix procediment que en la votació presencial. Es validarà que el soci sigui a la llista de socis que han votat per correu, es marcarà així al cens, es ficarà el vot a l'urna i s'escriurà el seu nom al full de seguiment. Finalment, es realitzarà un escrutini amb la resta de meses i seus.

 

Imatge principal: El vot per correu / El Nacional