Toni Freixa, tercer candidat a les eleccions del Barça, ha revelat aquest dijous una amenaça de Javier Tebas, president de la Lliga, al Barça. El motiu de tot plegat era aconseguir l'aval necessari per investir Laporta i la seva junta directiva.

A través d'un fil a Twitter, Freixa ha exposat les problemàtiques d'arribar a la xifra de 124,6 milions d'euros (el 15% del pressupost del club) i la seva opinió després de celebrar-se la presa de possessió de Joan Laporta com a nou president. Recordem que Laporta i el seu equip van tenir l'aval in extremis i a la matinada de dimecres a una notaria de Barcelona.

El fil de Freixa

"Ara que ja tenim president i junta directiva, faig algunes reflexions sobre l'aval. 1) És una gran bestiesa que per ser directiu d'un club s'hagi de respondre personalment i de forma objectiva, dels resultats de la gestió. No passa a cap altre sector d'activitat".

"2) Encara és més bestiesa que aquesta responsabilitat s'hagi de garantir amb un aval bancari del 15% del pressupost de despesa. Això ve d'una norma de fa més de 30 anys, quan els clubs tenien pressupostos cent vegades més baixos".

Fil Toni Freixa aval Barca

"3) Conscient d'aquesta circumstància i del fet que, a més, les normes de fair play financer de la Lliga impedeixen de facto que es produeixin pèrdues en condicions normals, vaig mantenir a l'octubre una reunió amb Javier Tebas per dir-li que calia treballar per suprimir l'aval".

"4) Quan es va produir la dimissió de la junta directiva, vaig saber que existeix un dictamen al club que estableix que a Catalunya, per aplicació de la normativa de clubs, no existeix l'obligació d'avalar perquè no configura la responsabilitat dels directius com a objectiva".

"5) Vaig mantenir aleshores una segona reunió a la Lliga, ja en precampanya, a la qual vaig informar d'aquesta circumstància al seu secretari general, Carlos del Campo. Quan a Madrid els dius que tenim normativa pròpia no els agrada, però és així".

Fil Toni Freixa aval Barca 2

"6) La resposta de la Lliga, en concret de Javier Tebas a Carles Tusquets, no es va fer esperar: 'Si permitís la toma de posesión del nuevo presidente sin haber depositado el aval, bajaré al Barça a Segunda División'. Això és el que Carles Tusquets ens va explicar als tres candidats".

La Lliga ho desmenteix

Les declaracions de Freixa han fet reaccionar la Lliga, que han desmentit les paraules de l'advocat. "Davant les declaracions fetes públiques en el dia d'avui per Toni Freixa, La Lliga vol manifestar que en cap moment Javier Tebas va tenir contacte amb Carles Tusquets durant el període electoral. Que l'únic contacte realitzat per part de La Lliga va ser amb els serveis jurídics, qui va sol·licitar un informe jurídic que va ser remès a la junta electoral del FC Barcelona, en el qual no es mencionava el descens de categoria al qual Freixa fa al·lusió", ha explicat l'ens presidit per Tebas en un comunicat.

Javier Tebas EuropaPress

Javier Tebas durant una explicació / EFE

I han afegit: "Per últim, La Lliga vol recordar que, en cas que el recentment elegit president d'un club no presentés aval, legalment només cap a la repetició d'eleccions i mai el descens de categoria".

 

Imatge principal: Joan Laporta, a la llotja del Camp Nou / EFE