El passat mes de febrer es va fer efectiva la decisió de la UEFA d'expulsar el Manchester City de Pep Guardiola de la Champions i de l'Europa League durant els pròxims dos anys per trencar el fair play financer. A més de rebre una sanció de 30 milions d'euros. Però el club anglès va recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i aquest dilluns hi ha hagut resolució: perdonats. Això sí, hauran de pagar una multa de 10 milions.

D'aquesta manera el Manchester City se salva d'una situació límit després de cometre pressumptament irregularitats amb els ingressos de diverses temporades per un suposat finançament il·legal encobert. El TAS ha donat la raó al club anglès, determina que no ha emmascarat ingressos de patrocini i redueix de manera considerable la sanció imposada per la UEFA. Readmesos a jugar competicions europees i menor multa econòmica.

Pep Guardiola EuropaPress

Pep Guardiola durant un partit

El club de Manchester ha emès un comunicat en el qual mostra la seva "satisfacció" amb la resolució del TAS. I es refermen amb la seva postura, "que valida la posició de el Club i les proves que van ser presentades".

Patrocinis fraudulents, segons la UEFA

El motiu de la sanció que va imposar la UEFA, que al final el TAS els ha tret la raó, eren uns suposats patrocinis fraudulents que el xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, propietari del City, hauria utilitzat per inflar de manera considerable els pressupostos de l'entitat. Per exemple, Etihad Airways, aerolínia dels Emirats Àrabs Units, patrocinava el club a canvi de 75 milions d'euros.

La UEFA considerava aquestes accions com a "greus infraccions", infringint el joc net financer pel fet d'exagerar el seu benefici de patrocinadors en les informacions transmeses a la UEFA entre el 2012 i el 2016.

Manchester City Pep Guardiola EFE

Pep Guardiola i els futbolistes del Manchester City

Tranquil·litat esportiva

Aquest problema de caire principalment econòmic, al final no acabarà afectant a nivell esportiu. Futbolistes de grandíssima talla com Kevin De Bruyne, Sergio Agüero o Bernardo Silva podrien haver marxat del City en el cas d'haver estat sancionats, però finalment no hi haurà fuga de talent.

A més, hi havia tranquil·litat esportiva perquè sabien que mantenien Pep Guardiola, que ja havia assegurat per activa i per passiva que passés el que passés es quedava.

La resolució del TAS