El Manchester City ha estat expulsat de la Champions i de l'Europa League durant els pròxims dos anys per trencar el fair play financer. A més, la UEFA també ha multat el club anglès amb trenta milions d'euros.

El motiu: els patrocinis fraudulents a través dels quals el xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, propietari del City, inflava els pressupostos de l'entitat de Manchester. Etihad Airways, aerolínia dels Emirats Àrabs Units, patrocinava el club a canvi de 75 milions d'euros, però el valor real del contracte només era de 10.

Ara bé, aquesta decisió encara no és definitiva i el City podrà recórrer davant del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), fet que el City ja ha anunciat que farà, segons han anunciat en un comunicat públic. En el mateix escrit, el club es mostra "decebut, però no sorprès" davant de la sanció.

La Cambra d'Adjudicacions de la UEFA ha considerat, una vegada revisades totes les proves, que el City ha "comès greus infraccions en les regulacions de llicències de la UEFA i en les regulacions relatives al joc net financer, en exagerar el seu benefici de patrocinadors en les informacions transmeses a la UEFA entre 2012 i 2016".

Comunicat del City

En el comunicat remès als mitjans, el Manchester City ha assegurat estar "decebut, però no sorprès" davant aquesta sanció. "El club sempre ha anhelat la necessitat principal de buscar un organisme i un procés independents per a tractar de manera imparcial el cos complet d'evidències irrefutables com a suport de la seva posició", explica el City.

"Al desembre del 2018, l'investigador en cap de la UEFA va anticipar públicament el resultat i la sanció que pretenia imposar sobre el Manchester City, fins i tot abans de començar qualsevol tipus de recerca. El consegüent procés, defectuós i constantment filtrat per part de la UEFA, que ell mateix va supervisar deixava pocs dubtes sobre quin seria el desenllaç final. El club va remetre una queixa formal davant l'organisme disciplinari de la UEFA, una queixa que va ser validada per una sentència del TAS".

El conjunt anglès es queixa que ha estat un "cas iniciat per la UEFA, processat per la UEFA i jutjat per la UEFA".

"Amb aquest procés discriminatori ara finalitzat, el club tractarà d'aconseguir un judici imparcial amb la màxima celeritat possible i, per tant, en primera instància iniciarà diligències davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu al més aviat possible".