Es veia a venir, i així ha estat finalment. El proper dia 7 de març, només els socis residents a les comarques del Barcelonès, el Gironès, el Segrià, el Tarragonès i el Baix Ebre podran votar presencialment a les eleccions a la presidència del FC Barcelona, mentre que els residents a les 37 comarques restants no podran exercir el seu dret a vot si abans del passat 9 de febrer no van sol·licitar l'opció de votar per correu, una modalitat que acaba aquest mateix divendres.

I és que tal com han anunciat aquest divendres en roda de premsa Alba Vergés, la consellera de Salut, Josep Maria Argimon, el secretari de Salut Pública, i Miquel Sàmper, el conseller d'Interior, el confinament comarcal es mantindrà com a mínim fins al dia 7. A més, no està previst que els socis del FC Barcelona puguin saltar-se'l per anar a votar utilitzant el certificat autoresponsable de mobilitat, per la qual cosa les seves opcions de participar als comicis blaugrana s'han acabat.

Ara, la Junta Gestora treballa a correcuita perquè la Generalitat permeti aquesta opció, tot i que sembla que la decisió serà la mateixa que per a les eleccions del 24 de gener.

La Junta Gestora va desestimar posar una seu per comarca

Si bé és cert que el FC Barcelona s'excusa recordant que tots els socis i sòcies tenien l'opció d'exercir el seu dret a vot a través del sistema del correu ordinari, molts preferien votar presencialment pels temors que el procés no sigui del tot net, sobretot després que la Junta Gestora anunciés que no donaria els resultats del vot presencial i del vot per correu per separat.

Carles Tusquets FC Barcelona

Carles Tusquets, president de la Junta Gestora del FC Barcelona / FCB

A més, no s'ha d'oblidar que fa ja molts dies que des de Cor Blaugrana, per evitar el que ha acabat succeint, va proposar que s'habilités una seu per comarca. La Junta Gestora, però, va desestimar aquesta opció, mantenint les 6 seus de votació previstes: Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa i Andorra.

Tots aquells socis que no hagin votat per correu i que visquin a l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, la Garrotxa, el Maresme, el Moianès, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d'Urgell, el Pla de l'Estany, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Ripollès, la Segarra, la Selva, el Solsonès, la Terra Alta, l'Urgell, la Vall d'Aran, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental ja no podran votar.

 

Imatge principal: urnes de votació en unes eleccions del Barça / FC Barcelona