El col·lectiu Cor Blaugrana ha comunicat aquest dijous que ha remès un text al FC Barcelona en el qual reclama que el recompte del vot per correu ordinari es faci de manera separada, una fórmula senzilla que faria que les eleccions a la presidència del FC Barcelona fossin més transparents. "La nostra intenció és aconseguir que tota la massa social blaugrana, socis i milions d’aficionats que estem pendents d’aquestes eleccions, puguin confiar en la transparència d’un procés que s’implementa per primer cop en la història del club", afirma el comunicat.

Carles Tusquets President comissio gestora barca @fcb

Carles Tusquets, el president de la Junta Gestora del Barça, atenent als mitjans de comunicació / FCB

Cor Blaugrana, a més, argumenta: "Més de 22.000 socis han optat per aquesta modalitat i creiem que és essencial, pel futur democràtic del club, la utilització d’aquest sistema que sense dubte facilita la participació de socis amb restricció de mobilitat. Hem demanat a la Junta, la comptabilització i comunicació, per separat, dels resultats dels vots rebuts per correu de la resta de vots del procés. Fem aquesta sol·licitud per dues raons principals. La primera, detectar oportunitats de millora: és important conèixer la quantitat total de vots rebuts, en comparació a la quantitat de peticions, per definir la necessitat de revisar el procés, en cas que la proporció de vots rebuts sigui baixa. I la segona, fer un exercici de transparència: aquestes eleccions són una gran oportunitat per demostrar la transparència al club, valor que ha perdut massa importància els darrers anys. Pel futur del Barça, és essencial que torni la confiança en les institucions i els processos interns. Això només es fa amb transparència".

Urna urnes Barca elecciones @FCBarcelona

Urnes en una votació del FC Barcelona / FCB

Cor Blaugrana critica l'actitud de Carles Tusquets

En el comunicat, Cor Blaugrana apel·la a unes paraules que Carles Tusquets, el president de la Comissió Gestora, va pronunciar el novembre de 2020, i que de moment no ha complert. "Tusquets deia que volia fer una gestió transparent: 'Creiem que és important la transparència, la paraula transparència ens interessa molt perquè és el que volem fer, davant de tots vosaltres, davant de tots els socis, explicar exactament'. Fins al dia d’avui, i després de 120 dies al capdavant del FC Barcelona, el senyor Tusquets no ha honrat la seva paraula. Continua prenent decisions sense explicar cap d’elles, fet que es comprova en què no ha fet cap compareixença pública davant dels socis, des de fa més de tres mesos. Ara, el senyor Tusquets té l'última oportunitat per intentar salvar el record que deixarà del seu pas pel Club, que fins ara ha estat ple de foscor i de llunyania amb els socis i sòcies".

 

Imatge principal: l'escut del Barça, a les portes de les oficines del FC Barcelona / Maria Contreras