L’Audiència de Barcelona celebrar aquest dilluns la darrera sessió del judici del cas Neymar 2, sense que cap dels principals acusats -els expresidents del Barça Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, Neymar, actual davanter del PSG, el seu pare, i el representant del Santos- estiguin presents a la sala; només hi és el representant legal del Barça. En aquesta sessió, acusacions particulars si defenses exposaran els seus informes, i el torn a la darrera paraula es farà per videoconferència en el cas de la família Neymar, com així els hi va permetre el tribunal de la secció 6a de l’Audiència de Barcelona. Els advocats de la societat brasilera DIS -que tenia el 40% de la fitxa del jugador- i la del sindicat de futbolistes brasilers han acusat Neymar de “traïció” als germans Sonda, propietaris de DISC, així com dels esportistes brasilers per acceptar “un suborn de 40 milions” d’euros del Barça el 2013 para no acceptar ofertes d'altres clubs i anar contra els interessos del mercat  “Lamenten que en aquest cas la fiscalia miri cap a un altre costat”, ha afirmat el lletrat, referint-se que divendres passat el fiscal Luis García Cantón va retirar les acusacions a tots els processats, tot assegurant que aquest procediment s’hauria de dirimir a la via civil, no a la penal. “No és un simple incompliment de contracte, sinó que és una simulació de contracte per perjudicar el mercat i a DIS” ha assegurat l’advocat de DIS, Eliseo Martínez.

L’advocat de DIS ha aclarit que la societat no vol el 40% del suborn, tal com li va preguntar directament el fiscal a un dels seus responsables en el judici, sinó dels 65 milions en què estava la fitxa del jugador, i alternativament dels 40 milions. L’advocat ha indicat que el Santos va cobrar el 55% d’aquests 40 milions perquè inicialment va cobrar 17 milions d’euros i després   va pactar amb el Barça el pagament “simulat” de 9,8 milions per al tanteig de jugadors4 milions més per a jugar un amistós, diners que sumats (21 milions) “per causalitat” sumen el percentatge del 40%, ha declarat el lletrat. En el traspàs del jugador DIS va cobrar 6,8 milions d’euros i en reclama 3,2 milions més.

Les penes de presó i “omertà”

Per tot això, DIS ha demanat al tribunal que condemni els implicats del cas Neymar 2 a penes de presó, tot i que ha rebaixat els 5 anys inicials de presó per 2 anys i 6 mesos per a Rosell, Bartomeu i Neymar Jr pel delicte de corrupció entre particulars i per estafa, mentre que per al pare  de Neymar, 4 anys de presó. DIS va retirar l’acusació a la mare del jugador brasiler, i amb la retirada de la fiscalia, queda automàticament exculpada.  L’advocat Martínez ha assegurat que en el judici hi ha hagut “omertà” per part dels responsables del Barça que han declarat en el judici com també “de Florentino Pérez”, president del Real Madrid, sobre els negocis del futbol, que  ha assegurat que és un “pantà fètid” tot citant u article del periodista John Carlin.

El canvi de parer del fiscal

En la sessió de divendres passat, el fiscal Luís García Cantón va afirmar que no s'ha pogut demostrar que els contractes entre el Barça, Neymar i el Santos fossin delictius. Així, segons ell, durant el judici s'ha demostrat, com a màxim, que "més de quatre acusats han trepitjat amb alegria almenys el codi civil brasiler i el català, a més del reglament de la FIFA, però no s'ha demostrat que hagin trepitjat el codi penal". "DIS té dret a pensar que el traspàs de Neymar Jr havia de suposar més benefici, però s'ha equivocat de jurisdicció, hauria d'haver anat a la jurisdicció civil", va concloure.