Roberto Longo Pinho Moreno, director executiu del grup  brasiler DIS, que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar Jr, ha acusat el jugador brasiler de “cobrar un suborn de 40 milions d’euros del Barça” per no acceptar ofertes d'altres clubs, aquest dimecres en la tercera sessió del judici a Neymar, els seus pares i els directius del Barça i del Santos, a l’Audiència de Barcelona.  “I DIS reclama el 40% d’aquest suborn?”, li ha etzibat el fiscal Luís Garcia Canton, que inicialment acusa Neymar i el Barça del delicte de corrupció en els negocis, i els clubs de futbol d’estafa per amagar el preu real del traspàs del jugador a DIS, que exerceix l’acusació particular i demana penes de presó per a l’actual jugador del PSG. El Santos va rebre 17 milions d'euros pel traspàs del jugador el 2013, i el fons DIS, uns 7 milions d'euros.

En la tercera sessió del judici del cas Neymar 2, només hi ha en el banc dels acusats els representants legals del Barça i del Santos. El tribunal, presidit pel magistrat José Manuel del Amo, ha concedit la dispensa a tots els 9 acusats d’assistir a les sessions del judici fins que els toqui declarar. Neymar Jr i els seus pares van declarar aquest dimarts, i el jugador va assegurar que “des de petit volia anar al Barça”. Tots tres van marxar del Palau de Justícia, després de fer-se una foto al saló de passos perduts, amb la complaent mirada d'agents dels Mossos, malgrat la prohibició que hi ha de captar imatges a l'interior de l'edifici, segons ordena el TSJC.

Rosell i Bartomeu, absents

Els expresidents del Barça, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, han optat per no assistir a la sessió d’aquest dimecres, un cop que dimarts a la tarda van acabar de declarar testimonis en nom del club blaugrana i per respecte cap a ells. És previst que Rosell -a qui el fiscal demana 5 anys de presó i que pagui 3 milions a DIS- i Bartomeu, que també s’enfronta a penes de presó sol·licitada per DIS declarin aquest divendres o el 28 d’octubre.

Les reclamacions de DIS i l’amor pel Barça

En l’interrogatori com a testimoni, el responsable de DIS ha explicat que el 2009 van signar un acord amb la família Neymar i el jugador, en el qual li van donar 2 milions d’euros per tenir el 40% dels drets econòmics del jugador, que llavors era del Santos. A preguntes del fiscal, Moreno ha assegurat que no només havien de cobrar el 40% dels drets federatius, sinó també dels seus “beneficis”, i, per tant, reclama el 40% dels 40 milions que el Barça va pagar al jugador, i no el 40% dels 17 milions d’euros que el Barça va pagar el Barça al Santos pel traspàs del jugador el 2013. Jesús Santos, advocat de Neymar Jr i la seva família, ha preguntat al responsable de DIS si el seu acord es va signar a Brasil i si el jugador llavors tenia 17 anys. “Quin és aquest amor pel Barça si va marxar al PSG?”, ha preguntat el director de DIS per insistir que l'acció del jugador era econòmica. I l’advocat de Neymar li ha contestat: “Els amors progressen.” El responsable de DIS ha respost “no recordo” quan li ha exigit quins beneficis va tenir la seva empresa amb Neymar. L'advocat li ha recordat que la FIFA en el reglament del 2015 prohibeix a tercers treure rèdits de jugadors de futbol, i el responsable de DIS ha explicat que se'ls va permetre els acords fins a la finalització del contracte.

L'advocat del Santos FC, Josep Riba, també ha reclamat al responsable de DIS que aclarís que les demandes interposades per DIS al club brasiler per altres jugadors, tenen sentències i són posteriors als fets del cas Neymar, ja que daten del 2014 i 2016.