L'Espanyol es deixa remuntar al Sánchez-Pizjuán (2-1) i cau dels llocs de Champions. El Sevilla no s'ha amagat després d'encaixar el gol de Borja Iglesias a la primera part i, acompanyat d'un ambientàs, ha culminat la remuntada en una excel·lent segona part. Amb aquest resultat, els andalusos se situen segons a només un punt del Barça. Els blanc-i-blaus cauen a la cinquena posició.

Del control a l'anarquia

L’Espanyol volia la pilota. Pressionava per evitar que el Sevilla encadenés quatre passades seguides i un cop la tenia jugava amb calma per controlar el partit. Els blanc-i-blaus, sempre còmodes amb la pilota als peus, dominaven però no arribaven amb facilitat. Els locals, amb molt menys, s’apropaven a la porteria de Diego López. Quincy Promes s’ha topat amb el travesser en una rematada de cap en el que era el primer avís del que seria una nit moguda per al porter visitant.

Després d’uns 20 primers minuts amb cert domini de l’Espanyol, el Sevilla ha accelerat. El ritme s’ha endimoniat i s’ha passat d’un joc de control a un d’anades i tornades on els andalusos s’han trobat molt més còmodes. No hi havia opció de respirar, però les ocasions eren molt diferents. L’Espanyol arribava a l’àrea sense massa perill mentre que els andalusos obligaven Diego López a intervenir una i altra vegada. André Silva ha tingut el gol en dues ocasions i semblava que el Sevilla obriria el marcador en qualsevol moment.

Del domini del Sevilla a l’avís de Borja Iglesias, que seria l’aperitiu del que vindria pocs minuts després. El Panda només ha hagut d’acompanyar la pilota després d’una passada de la mort de Dídac per fer el seu setè gol aquesta temporada i mantenir la bona ratxa que acumula en els últims partits. 0-1 i l’Espanyol que respirava després dels múltiples atacs dels andalusos.

Lluny d’enfonsar-se pel gol, el Sevilla ha continuat atacant i els últims 5 minuts de la primera meitat han estat un malson per al conjunt blanc-i-blau. Novament Diego López ha evitat el gol en dues ocasions. L’Espanyol, prop del KO mental tot i dominar en el marcador, necessitava el descans per frenar l’huracà local.

L'ambició del Sevilla

A la represa, l’Espanyol ha patit l’augment de revolucions del Sevilla per intentar empatar el partit. L’àrbitre Jaime Latre ha posat el llistó molt alt per ensenyar targetes i això ho han aprofitat els andalusos per castigar els blanc-i-blaus amb dures faltes davant la impotència dels jugadors de Rubi. I novament es repetia el guió de la primera part. Diego López salvant les múltiples arribades del Sevilla, en especial d’André Silva i Ben Yedder, que ha entrat a la segona part.

El Pizjuán s’ho creia i Mercado ha aprofitat una errada defensiva de Granero en un córner per rematar sol dins l’àrea petita i empatar el partit. Gol a pilota aturada, un dels punts negres dels catalans aquesta temporada. Quedaven 20 minuts i el partit tornava a començar. L’Espanyol, lluny de variar el seu pla, seguia intentant sortir amb la pilota controlada tot i la baixa de Darder, que s’ha hagut de retirar a falta de 15 minuts per una lesió. No estava còmode en un ambient que cada cop era més calent.

Sevilla bullia i Diego López seguia sent el protagonista principal de l’Espanyol. Ben Yedder ha enviat la pilota al pal al 88 i poc després ha sentenciat el partit amb una xut suau al primer toc després d’una excel·lent passada de Banega que posava el 2-1 definitiu. Minut 89, el Pizjuán embogia i culminava la remuntada davant d'un Espanyol que ha vist com l’atac vertical del Sevilla el dominava. Els catalans dormiran dues setmanes fora dels llocs de Champions degut a l'aturada de seleccions.