El Reial Madrid s'ha endut el Clàssic de les llegendes contra el Barça (2-3), en un duel que ha deixat detalls de molta qualitat de mites com Ronaldinho, Figo, Deco, o Rivaldo però que ha acabat decidint el nivell físic dels madridistes en el tram final del partit.

L'estadi Bloomfield de Tel Aviv, a l'Israel, és l'escenari que ha acollit el primer Clàssic de la temporada, en aquest cas entre un combinat de jugadors ja retirats d'ambdós equips, l'anomenat Clàssic de les llegendes. El Barça va viatjar a Israel amb un equip amb uns noms propis indiscutibles: Deco, Rivaldo i Ronaldinho; els jugadors més mediàtics.

plantilla barça legends @FCBarcelona

Aquests són els jugadors del Barça que han viatjat a Tel Aviv / @FCBarcelona

El Madrid, per la seva banda, també portava estrelles de la talla de Roberto Carlos o de l'exblaugrana Luis Figo. I el partit ha començat amb totes aquestes estrelles sobre la gespa, i és que eren, sens dubte, el reclam més important per aconseguir que el públic israelita emplenés les graderies de l'estadi.

El públic israelita, ansiós per veure els seus ídols

L'onze inicial dels blaugrana l'han format Angoy sota pals, una línia defensiva formada per Juan Carlos, Dehu, Tortolero i Goikoetxea, la sala de màquines era propietat de Deco, Mendieta i Arpón i a la línia ofensiva han començat Rivaldo (c), Saviola i Ronaldinho. Per part del Madrid, Codina ha començat a la porteria, amb Núñez, Iván Campo, Fernando Sanz i Roberto Carlos (c) en defensa, Milla, Rivera i De la Red al mig del camp i Amavisca, Alfonso i Figo en atac.

La primera meitat, de 40 minuts i no 45 com estem habituats, ha tingut un clar protagonista, Ronaldinho. La gent el volia veure i el brasiler ha estat a l'altura. Ha intentat marcar des del mig del camp i pocs minuts després ha enviat una fuetada al travesser per aixecar els crits dels aficionats, ansiosos per veure espectacle.

Ronaldinho tenia ganes de marcar i ho ha aconseguit des dels 11 metres, després d'un clar penal del madridista Antonio Núñez sobre el 'Conejo' Saviola, un d'aquests futbolistes que hauria pogut jugar amb qualsevol de les samarretes, com Figo o Alfonso.

El Barça surt adormit a la segona part

Amb aquest 1-0 favorable al Barça s'ha arribat al descans, gràcies a un Ronaldinho brillant i a un Angoy impecable sota pals, però la segona part ha començat amb dos gols madridistes que han capgirat ràpidament el marcador. Munitis ha aprofitat un error de Xavi Guzman, el porter de la segona part per empatar, i un minut més tard, Alfonso ha aprofitat una bona centrada de Munitis per fer el segon.

Però el Barça ha aconseguit empatar amb un bon gol de l'alpicatí Jofre Mateu que ha resolt amb molta classe una gran passada en llarg de Rivaldo. Quan es podia intuir un empat en aquest amistós festiu, els madridistes han demostrat que un Clàssic és un Clàssic i que sempre es vol guanyar a l'etern rival.

De la Red, campió d'Europa amb Espanya al 2018 i que va veure com la seva carrera s'aturava en sec per uns problemes cardíacs, ha marxat amb molta qualitat del seu marcador i ha definit molt bé, empegant la pilota al pal esquerre de Guzman per certificar la victòria madridista a 10 minuts pel final.

El Barça ha buscat l'empat, però ha acabat claudicant contra un Madrid que ha arribat físicament més sencer al final del partit. Partit distret, cinc gols, Ronaldinho somrient i els israelites passant-s'ho d'allò més bé a la graderia. Laporta, que era a l'estadi, segur que ha acabat satisfet, i és que avui, el que menys importava, era el resultat sobre la gespa de l'estadi Bloomfield de Tel Aviv.

Imatge principal: Ronaldinho celebrant el seu gol de penal / FC Barcelona