Es diu Roger Bars, juga a l'Igualada Hoquei Club, i el passat mes de setembre va patir una greu lesió durant el partit d'OK Lliga que va enfrontar el seu equip i el Lloret. Els fets van succeir a la segona part del matx, quan la pilota va impactar de manera fortuïta a la seva cara. El resultat: una fractura de mandíbula que el va mantenir ingressat durant una setmana a la Clínica Sagrada Família de Barcelona. Durant l'operació, a més, se li va detectar una segona fractura, motiu pel qual es va acabar passant dos mesos de baixa.

Ara, quatre mesos després de l'accident, Bars denuncia que se sent desemparat per la Federació Catalana de Patinatge (FCP), l'entitat que, a través de Mútuacat, assegura jugadors com ell. El jugador català de 21 anys explica a ElNacional.cat que, per culpa de la fractura, les seves dents s'han desplaçat, fet que li impedeix mastegar amb normalitat. La solució passa per un tractament d'ortodòncia que té un cost d'uns 5.000€, però, tal com ell mateix denuncia en aquest diari, la FCP només n'assumeix 245.

La reclamació de Bars han generat un intercanvi de retrets entre l'Igualada Hoquei Club, que defensa la postura del seu jugador, i la FCP, que argumenta que el fet que "la normativa legal en matèria d’assegurança esportiva estigui obsoleta no és una responsabilitat de les entitats privades (asseguradora i federació)". En un comunicat, a més, la Federació ha apuntat que Mútuacat s'ha fet càrrec de les despeses paral·leles a la lesió dental i fins i tot ha donat l'import d'aquesta xifra, 4.257,75€. 

Per la seva banda, Bars ha explicat a aquest diari que responsables de la FCP s'han posat en contacte amb ell per tal de concretar una reunió, però el jugador -que al cap i a la fi forma part de la màxima categoria de l'hoquei patins espanyol- només contempla que l'ens es faci càrrec de la totalitat de la seva despesa. Ell i el club, a més, reclamen que es revisi la "deficient" cobertura dental d'un esport propens a patir aquest tipus de lesions i també proposen que els jugadors puguin decidir el tipus d'assegurança que reben.