Alèxia Putellas ha tornat. La capitana del Barça ha retornat als terrenys de joc després de 117 dies de lesió. Queda lluny ja el 14 de novembre, quan la jugadora culer va caure lesionada del menisc en el partit contra el Benfica de la fase de grups de la Champions League. Des d'aquell moment, Alèxia només ha tingut un objectiu entre cella i cella: un procés de recuperació sense riscos per poder tornar a competir al màxim nivell.

I és que malgrat no ser sobre la gespa, Alèxia ha continuat exercint com a capitana, sent present dins del vestidor com una més per ajudar el grup en tot el possible. De fet, ja dijous passat la jugadora va entrar en la convocatòria per al partit de Copa de la Reina davant de l'Athletic Club. Tanmateix, l'esdevenir del partit va permetre que Jonathan Giráldez pogués donar-se el luxe de minimitzar riscos i reservar-la per al partit d'aquest cap de setmana.

Alèxia Putellas Vuelta / Foto: EFE - Juan Herrero
Alèxia Putellas torna a la gespa 117 dies després / Foto: EFE - Juan Herrero

Festival de gols per celebrar el retorn d'Alèxia Putellas

El partit de Lliga F contra la Reial Societat era un dia marcat en vermell al calendari per a Alèxia. Després de 67 minuts a la banda, la jugadora tornava a enfundar-se la samarreta del Barça i trepitjava la gespa de Zubieta per tornar a sentir-se futbolista. En l'esportiu, una meitat va ser suficient per sentenciar la Reial Societat. Les txuri-urdin van ser incapaces de parar a la piconadora blaugrana i va acabar encaixant una golejada (1-7).

Vicky López era l'encarregada d'inaugurar el festival amb un gol al minut 15. Després, Salma Paralluelo va marcar la diferència aconseguint un hat-trick en la primera part, just abans de firmar el 'pòquer' de gols a l'inici de la segona meitat. La golejada la van completar Caroline Hansen i la mateixa Alèxia, que va coronar la seva tornada amb un gol al 81.' Va poder marcar el gol de l'honor Amaiur Sarriegi en el 82' per a la Reial Societat.

23 minuts i un gol per a Alèxia en el seu retorn

Si bé és cert que Alèxia va rebre l'alta mèdica durant la passada Nations League i fins i tot va arribar a anar convocada per a la final, la catalana encara no havia disputat cap minut. Avui era el dia que 'l'11' culer tornava als terrenys de joc i quina manera de tornar! Menys d'un quart d'hora portava Alèxia sobre el camp quan Bruna Vilamala penjava una pilota a l'àrea perquè la capitana pogués rematar i anotar el sisè gol de les culers.

No sense polèmica, això sí, ja que la centrecampista estava en aparent fora de joc a l'hora de rematar. Com que la Lliga F no té la tecnologia del VAR, el gol ha estat validat i ha pujat al marcador. Però més enllà del 'pòquer' de Salma o la polèmica del fora de joc, aquest partit del Barça contra la Reial Societat serà recordat pel retorn de la 'reina' Alèxia.