El Reial Madrid cau a Anoeta contra la Reial Societat (2-0) després dels gols de Take Kubo i d'Ander Barrenetxea. I d'aquesta manera pràcticament serveix el títol de la Lliga Santander al Barça​, que podria aixecar el trofeu en la propera jornada contra l'Espanyol.

Vibrant, però sense gols a Anoeta

Molts canvis al Reial Madrid mentre pensen en la final de la Copa del Rei. Han jugat d'inici jugadors menys habituals com Mariano Díaz, Marco Asensio o Aurélien Tchouaméni. Semblava que jugar sense Karim Benzema i sense Vinícius Júnior seria un mal major, però els primers minuts han estat elèctrics per al conjunt blanc. Les ocasions han estat dels jugadors de Carlo Ancelotti, però el gol no arribava.

Marco Asensio y Ahien Muñoz luchando por hacerse con la pelota / Foto: EFE
Marco Asensio i Ahien Muñoz lluitant per una possessió / Foto: EFE

Bon inici blanc i supervivència d'una Reial Societat necessitada de punts per seguir somiant amb la Champions League. I després del vendaval ofensiu del Reial Madrid ha arribat el torn dels bascos. Martín Zubimendi ha enviat la pilota al travesser al quart d'hora de joc i David Silva ha fallat incomprensiblement una ocasió claríssima pocs minuts després. La defensa blanca s'ha salvat, i també ha estat gràcies al porter Thibaut Courtois.

Un partit mogut, amb ocasions per a les dues parts, però sense gols en una bona primera part. El màxim patiment dels visitants ha estat una topada amb Éder Militao com a protagonista, que finalment s'ha recuperat i ha pogut continuar jugant amb normalitat.

Rodrygo Goes se lamenta de una ocasion fallada / Foto: EFE
Rodrygo Goes després de fallar una ocasió amb el Reial Madrid / Foto: EFE

La Reial Societat enfonsa el Reial Madrid

Però a la represa ha arribat el gol de Take Kubo, ex del Reial Madrid, que ha aprofitat una passada molt dolenta d'un protagonista Militao (1-0). Una explosió d'alegria a Anoeta i un gerro d'aigua freda per als interessos del conjunt merengue. Però l'inconformisme dels madrilenys ha fet acte de presència i el Reial Madrid ha fet un pas endavant per buscar l'empat.

Més intents per part dels dos equips, però sense més gols. I quan ha canviat novament el partit ha estat amb l'expulsió de Dani Carvajal amb doble targeta groga a falta de mitja hora per al final. El Reial Madrid, amb un futbolista menys, s'ha hagut de protegir davant d'una Reial Societat que s'ha començat a mostrar superior en un partit que estava sent molt igualat.

Dani Carvajal expulsado contra la Real Sociedad / Foto: EFE
Dani Carvajal sent expulsat contra la Reial Societat / Foto: EFE

Han pogut fer més gols, i Ander Barrenetxea ha sentenciat el partit al minut 85 amb el segon i definitiu gol de la Reial Societat. I amb aquesta derrota d'un pobre Reial Madrid, la Lliga ja és pràcticament del Barça, que podria ser campió la setmana vinent al camp de l'Espanyol.