Després de recuperar sensacions en el partit de la jornada passada contra el Celta, el Reial Madrid ha tornat a mostrar aquest dissabte la seva cara més apàtica en empatar a res en la seva visita a l'Osasuna (0-0), un partit marcat per les condicions meteorològiques, ja que el fred i la neu han estat la nota dominant al Sadar, on el duel s'ha pogut disputar gràcies a l'enorme esforç dels operaris de l'Osasuna, que han deixat practicable un terreny de joc molt perjudicat per la neu que ha caigut durant tota la jornada sobre Pamplona.

Un primer temps avorrit i sense ritme

Els dos equips han tardat diversos minuts a aclimatar-se a les males condicions del terreny de joc. El Reial Madrid ha iniciat el partit amb l'objectiu de tenir la pilota, per evitar les sortides a l'espai de l'Osasuna. Al principi ho ha aconseguit, encara que amb un ritme molt lent en la circulació de la pilota, que s'ha traduït en falta profunditat i d'ocasions clares de gol. Amb el pas dels minuts, a més, els locals s'ho han començat a creure. Els rojillos han augmentat la pressió, han començat a recuperar pilotes i a mirar cap a la porteria de Courtois. La millor ocasió del primer temps, de fet, ha estat per a l'Osasuna, en una rematada de cap de Rubén García que el porter del Reial Madrid ha desviat amb una gran estirada.

Osasuna Reial Madrid EFE

Benzema, intentant rematar una pilota davant de la presència de dues defenses de Osasuna / EFE

El Reial Madrid s'embussa contra un Osasuna aguerrit

Al segon temps, el Reial Madrid ha sortit amb un altre aire, més vertical, i tot just començar Asensio ha estat a punt de marcar, amb un xut sec que Herrera ha desviat com ha pogut. L'Osasuna, però, no s'ha intimidat, i en cada robatori de pilota ha intentat anar cap a dalt, encara que sense massa encert. En el minut 55, el Reial Madrid ho ha tornat a intentar des de lluny, en un xut sec de Casemiro que ha sortit desviat. I l'ensurt per a l'Osasuna encara ha estat més gran poc després, quan Benzema, després d'una gran parada de Sergio Herrera, ha enviat la pilota al fons de les xarxes, un gol que ha estat anul·lat per fora de joc del davanter francès (61).

L'Osasuna-Reial Madrid ha estat un partit molt disputat / EFE

Davant del perill creixent del Real Madriid, l'Osasuna ha decidit tornar a sortir del darrere, pressionar la sortida de pilota dels de Zidane, per allunyar-los de la seva àrea. De fet, els locals han estat a punt de marcar en el 72', però Roberto Torres ha disparat desviat (72).

Només als últims minuts el Reial Madrid ha aconseguit tancar l'Osasuna a la seva àrea, amb Ramos de davanter centre, però ha estat incapaç de generar una ocasió clara. Els de Zidane es deixen dos punts. El Barça s'apropa.

Imatge principal: Benzema, rodejat de jugadors de l'Osasuna / EFE