Després del 0-4 del Clàssic de la passada jornada, al Reial Madrid es temia el partit contra el Celta, un desplaçament complicat en el qual qualsevol punxada podria obrir la lluita per la Lliga. I el Madrid ha guanyat, però després d'un encontre molt polèmic en la qual el gran protagonista ha estat González Fuertes, l'àrbitre, que li ha anul·lat un gol al Celta i ha xiulat tres penals a favor del Reial Madrid, dos d'ells molt polèmics, provocant que l'afició local acabés cridant "penal, penal" en cada falta que xiulava l'àrbitre en l'últim quart d'hora del partit.

Malgrat la proximitat del partit de la Champions League contra el Chelsea, el Reial Madrid no es podia permetre cap punxada, per la qual cosa Carlo Ancelotti ha apostat pel seu onze de gala, amb l'únic canvi de Lucas Vázquez al lateral dret, per un Dani Carvajal que cada vegada sembla estar més assenyalat pel seu irregular estat de forma. I el cert és que no s'ha notat massa, ja que el Madrid no ha jugat gens bé, a més que Lucas Vázquez ha patit moltíssim per aturar Javi Galán.

Reial Madrid Celta Benzema EFE

Benzema ha marcat dos gols de penal i ha fallat un altre / EFE

Courtois i el VAR, protagonistes

El Celta ha començat el partit molt intens, pressionant molt a dalt i buscant la porteria del Reial Madrid amb verticalitat. I a punt ha estat de sortir-li bé, ja que al minut 13 Denis Suárez ha pogut obrir el marcador, però s'ha trobat amb un gran Courtois. I com sol passar, de l'1-0 s'ha passat al 0-1. Militao té una pilota dins de l'àrea del Celta i cau per una entrada de Nolito. Penal, molt protestat pels jugadors locals, que transforma Benzema (18). El gol ha empipat el Celta, que ha continuat atacant i en el minut 22 Courtois ha tornat a salvar el Madrid, amb una d'estirada espectacular en un llançament de falta d'Aspas que anava a la creueta.

Després de l'ensurt, el Reial Madrid ha calmat els ànims amb llargues possessions que han ensopit al Celta. Tot ha canviat, tanmateix, en el minut 39, quan Galhardo ha empatat amb una excel·lent rematada de cap. La pilota ha entrat mansament després de rebotar al pal i el VAR ha anul·lat el gol perquè Aspas, que la protegeix, està en fora de joc posicional. La polèmica ja estava servida.

Celta Reial Madrid Courtois EFE

Nolito ha empatat el partit en l'inici de la segona part / EFE

González Fuertes completa el seu 'hat-trick' de penals

El Celta se n'ha anat al descans molt molest amb l'arbitratge, i s'ha notat. A la segona part ha sortit a totes i al poc de començar ha aconseguit l'empat en un desajust defensiu de Lucas Vázquez. Javi Galán centra des de la banda esquerra i Nolito, sol, aconsegueix l'1-1 (52). El Celta estava sent molt superior, però ha tornat a aparèixer González Fuertes, l'àrbitre del partit, per prendre una decisió polèmica. Rodrygo entra a l'àrea i deixa la cama enrere. Impacta amb la cama de Murillo i l'àrbitre no ho dubta. Benzema, però, el tira malament, i Matias Dituro l'atura. El xou de González Fuertes no havia acabat, ja que poc després es produeix una acció molt semblant, ara amb Mendy com a protagonista, i l'àrbitre completa el seu particular hat-trick de penals. Benzema, ara sí, no falla i aconsegueix l'1-2.

Amb Balaídos encès per l'arbitratge, el Celta ho ha intentat tot per empatar el partit, però el desgast físic era ja molt important i no ha estat capaç de generar cap ocasió clara de gol. Reial Madrid salva una situació molt delicada, amb molta polèmica.

Imatge principal: González Fuertes, l'àrbitre del Celta-Reial Madrid, ha xiulat tres penals a favor dels blancs / EFE