David Alaba jugarà al Reial Madrid les pròximes 4 temporades. Segons avança el diari Marca, el central austríac, de 28 anys, per qui sospirava el Barça entre altres gegants europeus, s'ha compromès amb el club blanc i fins i tot ja ha passat el pertinent reconeixement mèdic. Alaba, que acaba contracte el 30 de juny, cobrarà una fitxa d'11 milions d'euros nets per temporada.

I és que el gran escull per fitxar Alaba era precisament el salari que exigia, a la qual cal afegir la prima de fitxatge, que no ha estat revelada, i la comissió que cobrarà el seu agent, Pini Zahavi, un dels més prestigiosos del futbol internacional.

Amb una massa salarial pels núvols i sense president ni junta per prendre decisions, el Barça ni tan sols ha tingut opció d'entrar en la lluita per un jugador que li anava de meravella, ja que coneix el futbol de possessió, té experiència i pot jugar tant de central esquerre com de lateral, dues posicions que el Barça necessita cobrir.

David Alaba Bayern Munic EuropaPress

David Alaba jugarà al Reial Madrid les 4 pròximes temporades / Europa Press

Unes negociacions trencades per les exigències econòmiques d'Alaba

"Hem decidit retirar l'oferta completament. Li vam presentar una oferta molt bona i justa, sobretot tenint en compte els temps que corren. El nostre director esportiu s'ha posat en contacte amb l'agent d'Alaba i la resposta ha estat que l'oferta continua sense satisfer-los". Així va explicar Herbert Hainer, president del Bayern, que les negociacions de renovació entre el club bavarès i Alaba s'havien trencat. La notícia va fer sonar totes les alertes de les secretàries tècniques de mitja Europa, que veien com un dels millors defenses de l'actualitat podia ser fitxat amb la carta de llibertat.

El problema, és clar, era la fitxa que demanava Alaba, molt elevada, i més en la situació econòmica actual. Amb 28 anys, l'austríac era davant del seu últim gran contracte, la qual cosa el va dur a esperar a que algun club atengués les seves peticions. Al final, el Reial Madrid ha estat el que ha aconseguit els seus serveis.

David Alaba Bayern Munich 2 EFELloa, celebrant un gol amb el Bayern de Munic / EFE

Alaba: polivalència i experiència

Nascut a Viena (Àustria) el 24 de juny de 1992, David Alaba va arribar al Bayern amb 8 anys, iniciant una meteòrica carrera fins al cim del futbol, primer com a lateral esquerre i després com a central. Va debutar amb el primer equip dels bavaresos amb 17 anys acabats de complir i, en 11 temporades, en les quals va estar mig any cedit al Hoffenheim, ha acumulat a l'Allianz un total de 408 partits, 32 gols i 23 títols.

Alaba, un excel·lent llançador de faltes, destaca per la potència i velocitat que el van convertir en un dels millors laterals esquerres del món, virtuts a les quals amb el pas dels anys ha afegit intel·ligència tàctica, capacitat per al joc de combinació i visió de joc, fins al punt d'arribar a jugar de pivot amb Guardiola.

 

Imatge principal: David Alaba jugarà al Reial Madrid les pròximes 4 temporades / EFE