Nit per a la història a la Copa del Rei, d'aquelles que es recordaran durant molts anys. I és que l'Alcoià ha eliminat el Reial Madrid de la competició, després de remuntar un 0-1, marcant el 2-1 a la pròrroga i amb 10 jugadors, fent valer la mítica frase sobre la seva eterna moral

Vinicius Reial Madrid Alcoià Copa del Rei EFE

Vinicius ha estat el jugador del Reial Madrid més actiu a la primera meitat / EFE

Amb el calendari ple de partits exigents, Zinedine Zidane no ho ha dubtat i ha alineat un onze farcit de suplents. El francès ha apostat per Lunin a la porteria, amb Marcelo, Víctor Chust, Militao i Odriozola a la defensa, Casemiro, Valverde i Isco al centre del camp i Vinicius, Lucas Vázquez i Mariano a la línia ofensiva.

I l'aposta no li ha sortit gens bé a l'entrenador francès, ja que Lunin ha deixat moltíssims dubtes sota els tres pals, així com Odriozola, Militao, Isco i Mariano, jugadors amb molt pocs minuts que li han acabat donant la raó a Zidane.

Militao envia en orris el gran treball defensiu de l'Alcoià

L'Alcoià ha aguantat el tipus pràcticament tot el primer temps, en el qual ha rebut molt poques ocasions de gol. El conjunt alacantí, que en lliga només ha encaixat 6 gols en 10 jornades, s'ha tancat enrere, amb les línies ben juntes, el que ha posat en serioses dificultats un Madrid poc precís en la circulació.

Marià Lucas Vázquez Reial Madrid EFE

Mariano i Lucas Vázquez, en una acció del partit d'aquest dimecres / EFE

En aquestes circumstàncies, les arribades dels de Zidane s'han produït en accions puntuals per la banda esquerra, amb Marcelo i Vinicius com a jugadors més actius, en xuts llunyans, com un de Fede Valverde que el porter visitant ha desviat a córner (13), i en accions a pilota aturada. El 0-1, de fet, ha arribat en una segona jugada després de l'execució d'un córner. Marcelo ha centrat la pilota i Militao, que fins aquell moment no estava firmant un gran partit, amb diverses pèrdues de pilota, ha obert el marcador amb una rematada de cap. El gol ha fet mal a l'Alcoià, ja que ha arribat en l'última acció d'una primera part en la qual havia estat molt bé defensivament.

Mil·litau Reial Madrid Alcoià EFE

Militao i Odriozola, celebrant el gol del central / EFE

Solbes aconsegueix l'empat i envia el duel a la pròrroga

Malgrat el gol de Militao, després del descans s'ha mantingut la dinàmica del primer temps, ja que l'Alcoià mantenia l'esperança d'aprofitar alguna jugada aïllada per posar la por al cos al Madrid. L'equip de Zidane, doncs, ha continuat dominant i buscant la porteria de José Juan. El primer en intentar-ho ha estat Mariano, amb un tret llunyà i centrat (51). Més perillós ha estat l'intent de Lucas Vázquez, que ha vist com el porter desviava el seu xut a córner (53).

Zidane Reial Madrid EFE

Zidane, donant ordres als seus jugadors / EFE

L'Alcoià, però, no li ha perdut la cara al partit, i en el minut 59 ha espantat Lunin amb un llançament de córner tancat en el qual el porter del Madrid ha mostrat molts dubtes. I clar, com que no ha arribat el segon, a mesura que s'anava apropant el final l'equip de Zidane ha anat reculant, mentre que l'Alcoià s'ho ha anat creient. I finalment ha arribat el premi per als locals, en un llançament de córner que Solbes, al segon pal, ha transformat en l'1-1 (81).

Alcoyano Real Madrid EFE

Solbes, celebrant l'1-1 amb el qual l'Alcoià ha enviat el partit a la pròrroga / EFE

En els últims minuts el Madrid ha tancat l'Alcoià, i ha estat a punt de marcar l'1-2 en una rematada de Lucas Vázquez en la qual s'ha lluït José Juan.

Juanan obra el miracle d'un Alcoià amb 10

I la pròrroga ha estat marcada per l'emoció i el poc futbol. El Madrid, molt nerviós, ho ha intentat amb molt poca precisió, i això que Zidane ha donat entrada a Kroos i a Hazard. L'Alcoià, per la seva part, ha aguantat molt bé els intents dels blancs, en espera d'apropar-se a Lunin en alguna jugada aïllada. L'ocasió més clara del Madrid ha arribat poc abans del final del primer temps de la pròrroga, en un xut d'Asensio que José Juan, una altra vegada, ha desviat amb una gran intervenció.

Real Madrid Alcoyano Juanan EFEJuanan, celebrant l'històric 1-2 de l'Alcoià / EFE

I en la segona part encara s'han complicat més les coses per a l'Alcoià, que s'ha quedat amb 10 per l'expulsió de Ramón. La història, però, els hi estava reservant un espai. Quan faltaven només cinc minuts per a la tanda de penals, Juanan ha completat una preciosa jugada col·lectiva. El Reial Madrid està fora de la Copa del Rei.

Imatge principal: Els jugadors de l'Alcoià, celebrant la classificació / EFE