Després de caure a València (4-1), el Reial Madrid ha encadenat aquesta tarda la seva segona jornada de Lliga sense guanyar en no passar de l'empat en la seva visita al Vila-real (1-1). Malgrat que el conjunt de Zidane s'ha avançat en els primers instants, l'equip local ha aconseguit refer-se en el segon temps, empatar i fins i tot merèixer el triomf.

Moi Carvajal Vilareal Reial Madrid EFE

Carvajal ha donat l'assistència del 0-1 amb un centre precís al capd de Mariano / EFE

Primera part soporífera i amb polèmica en el 0-1

Davant de l'allau de baixes, Zinedine Zidane ha apostat per Varane i Nacho en l'eix defensiu, amb Kroos, Modric i Odegaard en el centre del camp i Hazard, Lucas Vázquez i Mariano com a trident ofensiu. I la idea li ha sortit fabulosa al francès, ja que el Reial Madrid ha estat l'amo absolut de la primera meitat, en la qual el Vila-real ni tan sols ha xutada entre els tres pals.

El partit ha començat mogut, i és que abans del minut 2 el Reial Madrid ja ha marcat el 0-1. L'acció ha estat polèmica, ja que just abans del centre de Carvajal que Mariano ha rematat amb el cap al fons de les xarxes, l'assistent ha aixecat el banderí per un fora de joc de Lucas Vázquez. La pilota ha estat rebutjada per un defensa i Hernández Hernández ha deixat seguir, amb els jugadors del Vila-real parats reclamant el fora de joc. El VAR li ha donat la raó a l'àrbitre, que ha validat el gol.

Vila-real Reial Madrid Hernández Hernández Europa Press

Els jugadors del Vila-real, protestant el 0-1 després que l'assistent aixequés el banderí / Europa Press

El 0-1 ha deixat fora de combat el Vila-real, lent i imprecís, incapaç de superar la pressió avançada del Reial Madrid. Els groguets, de fet, només s'han apropat una vegada a Courtois, en el minut 21, en un centre de Gerard Moreno que Parejo ha rematat per damunt del travesser. I el Madrid, malgrat dominar la situació, tampoc no ha generat perill, a excepció d'una centre de Carvajal que se n'ha anat al lateral de la xarxa (32).

Emery obre les bandes i canvia el rumb del partit

El Vila-real ha sortit amb un altre ritme després del descans, obligant el Madrid a fer un pas enrere. La primera gran ocasió del submarí groc ha estat per a Gerard Moreno, que després d'una pèrdua de Kroos s'ha quedat sol davant de Courtois, però ha xutat massa creuat (56).

Al quart d'hora, Emery ha donat entrada a Chukwueze i a Estupiñán, el que ha donat al Vila-real amplitud i velocitat, i Zidane ha respost amb Vinicius, per aprofitar els previsibles espais que deixarien enrere els groguets.

Gerard Moreno Kroos Europa Press

Gerard Moreno, amb Kroos, ha marcat l'1-1 des del punt de penal / Europa Press

A mesura que han anat passant els minuts, el Reial Madrid ha anat acusant l'esforç físic del primer temps. El Vila-real ha posat una marxa més i ha començat a merèixer l'empat. En el minut 70, una bona incursió d'Estupiñán l'ha acabat Parejo amb un xut desviat (70). I només un minut després el torn ha estat per a Albiol, que ha xutat fora des de la frontal. La resposta l'ha protagonitzat Lucas Vázquez (73), que tampoc ha trobat porteria.

Moreno fa justícia des dels 11 metres

Finalment, el Vila-real ha trobat el premi a la seva insistència. Gran passada d'Estupiñán a Chukwueze, que arriba a la pilota abans que Courtois, que el fa caure. Penal clar que Gerard Moreno transforma amb encert (75). I el davanter català ha tingut el segon poc després, però ha esperat massa per xutar quan ho tenia tot per marcar (83).

Gerard Moreno Gol EFE

Gerard Moreno, després de marcar el gol de l'empat / EFE

Els últims minuts han estat el més emocionant d'un partit que no passarà a la història del futbol. Ambdós equips s'han estirat a la recerca de la victòria. La millor ocasió ha estat per a Kubo, cedit pel Madrid al Vila-real. El japonès, amb tot de cara, no ha encertat a xutar entre els tres pals. El Madrid continua sense carburar en aquest inici de temporada.