El Barça no pot aixecar el cap i continua amb el seu particular naufragi. Derrota contra el Reial Madrid en un Clàssic per oblidar per als culers que acaba amb el canvi de líder a la Lliga Santander (3-1). I els blaugrana que no reaccionen després de quedar pràcticament fora de la Champions League.

Més desastres del Barça

I és que ni amb els canvis esperats ni amb un onze conservador s'ha pogut revertir la situació. Sergi Roberto com a lateral dret, Alejandro Balde per l'esquerra, Jules Koundé per Gerard Piqué i Frenkie de Jong per Pablo Gavi. Canvis per tenir més pilota i més protagonisme, però que no han servit per a res.

Alejandro Balde Eder Militao Real Madrid Barca
Alejandro Balde caient davant d'Éder Militao / Foto: EFE

Tot i un inici amb ritme i en el qual el Barça ha buscat insistentment Robert Lewandowski, el Reial Madrid ha semblat tenir el control en tot moment. Un intent des de fora l'àrea de Raphinha per posar en alerta el porter Andriy Lunin —suplent del lesionat Thibaut Courtois— i poc més. I al minut 12 ha arribat el primer gol del partit, obra de Karim Benzema, que ha aprofitat una jugada de molta velocitat de Vinícius Jr per la banda esquerra i un bon rebuig de Marc-André Ter Stegen molt mal defensat pel Barça i, sobretot, per Sergi Roberto.

El Barça, encara més tocat, ha intentat fer un pas endavant. Fora de joc d'Ousmane Dembélé i també de Lewandowski. I el davanter polonès que ha perdonat abans de la mitja hora una ocasió claríssima que De Jong també podria haver convertit en el gol de l'empat. Però si perdones, el Reial Madrid i també a la Champions, et rematen. I Fede Valverde ha fet el segon gol blanc al minut 35 després d'una nova errada defensiva, aquesta vegada deixant Eric Garcia com a gran assenyalat.

Real Madrid celebracion gol
Els jugadors del Reial Madrid celebrant un gol contra el Barça / Foto: EFE

L'esperança insuficient de Ferran Torres

Però ni les instruccions de la mitja part han servit per al Barça. Amb la mentalitat derrotista no han pogut fer un pas endavant. Fins i tot, podrien haver patit un pitjor càstig després del gol de Benzema al minut 53, que ha estat posteriorment ben anul·lat per un fora de joc. Però el Reial Madrid ha demostrat que oportunitat clara que tenia, oportunitat clara de gol.

Xavi Hernández, veient que el naufragi era pràcticament inevitable, ha fet entrar Gavi, Jordi Alba i Ferran Torres. Han marxat un decebedor Sergio Busquets, Balde i Raphinha. Però el Barça encara necessitava més novetats i ha entrat Ansu Fati a falta de vint minuts.

Pedri González Dani Carvajal Real Madrid Barça / Foto: EFE
Pedri González jugant contra el Reial Madrid / Foto: EFE

I ha tornat la polèmica amb un penal claríssim sobre Lewandowski que els àrbitres no han volgut xiular. Després Ansu Fati ha tingut el gol a tocar. I ha hagut d'entrar Franck Kessié per Pedri González, que havia passat totalment desapercebut, just abans del gol de l'esperança de Ferran Torres al minut 83 després d'una jugada de talent d'Ansu Fati. Però el partit s'ha acabat amb un penal sobre Rodrygo que el brasiler no ha fallat en el temps afegit. I d'aquesta manera el Reial Madrid recupera el lideratge en solitari de la Lliga Santander. I el Barça se segueix enfonsant.