Aquest Barça és el de sempre, que acaba decebent i encara no té nivell per passar als vuitens de final de la Champions League, però una mica millorat. Té futbol, també comet errades greus, però ara té recursos i creure que es poden aconseguir les coses més impossibles és una condició ja innata. El Barça podria haver dit adeu a la Champions —i durant diversos minuts s'estava acomiadant—, però s'ha acabat salvant amb dos gols en els minuts finals en un partit boig contra l'Inter de Milà (3-3).

Empat a tres en un dia que es recordarà, amb un Camp Nou ple fins la bandera i en el qual Ousmane Dembélé i Robert Lewandowski han mantingut viva l'esperança culer, tot i que l'agonia es fa present. Tot i això, passar de ronda a la màxima competició europea es complica moltíssim, però encara es pot creure en aquest equip.

Ousmane Dembélé Xavi Hernández Barça Inter Champions / Foto: EFE
Ousmane Dembélé i Xavi Hernández durant el Barça-Inter de Milà / Foto: EFE

Dembélé catapulta el Barça

Amb urgències i sense sorpreses. Xavi Hernández ha apostat pel seu millor 11 titular, amb la presència destacada de Gerard Piqué com a solució des de l'eix de la defensa, amb Sergi Roberto com a lateral dret i amb Marcos Alonso per la banda esquerra. La resta de titulars, els esperats, amb el trident format per Robert Lewadnowski, Ousmane Dembélé i Raphinha com a referents i esperant brillar en la primera gran nit de la temporada al Camp Nou.

Amb un ambientàs i 92.302 espectadors que gairebé han omplert del tot el feu culer, no podia fallar res. I el Barça ha començat atacant, anant a totes i com si sempre fos l'última jugada. Lewandowski ha generat perill al minut 9, ocasió de Raphinha a l'11... el Barça ho estava fent pràcticament tot bé i només li faltava tenir una rematada amb espais.

Federico Dimarco Raphinha Barça Inter Champions / Foto: EFE
Raphinha intentant prendre-li una pilota a Federico Dimarco / Foto: EFE

Un travesser d'Edin Dzeko al minut 17, que ha acabat amb la pilota botant a la línia de gol, ha gelat els ànims del Camp Nou. Però ràpidament els culers s'han revifat perquè hi han hagut més ocasions blaugrana i una picabaralla que ha escalfat més l'ambient. Una altra de Lewandowski, Marcos Alonso, Sergi Roberto i ha començat a aparèixer Dembélé. En defensa, increïble partit d'inici tant de Gerard Piqué com d'Eric Garcia i Marc-André ter Stegen. I al mig del camp, mobilitat constant de Sergio Busquets, Pedri González i Pablo Gavi.

I després d'algunes recriminacions dels aficionats del Barça i dels jugadors culers per les constants pèrdues de temps del porter André Onana, ha arribat l'eufòria màxima. Raphinha ha lluitat una pilota impossible des del costat del córner, ha fet una passada al límit cap a Sergi Roberto, ja dins l'àrea, i després Dembélé ha rematat a plaer al fons de la xarxa des de l'àrea petita al minut 40. Un Barça que ha fet una embranzida final en els últims minuts de la primera meitat ha trobat la recompensa del tan desitjat gol.

Ousmane Dembélé celebra gol Barça Inter Champions / Foto: EFE
Ousmane Dembélé celebrant el seu gol contra l'Inter de Milà / Foto: EFE

Bogeria al Camp Nou

Però si a la primera part el protagonisme ha estat absolutament culer, a la segona meitat ha arribat la decepció de sempre. Al minut 50, Piqué s'ha adormit i Nicolò Barella ha fet l'empat. Alguns minuts de bogeria, amb efervescència del Barça, però nova errada del Barça al minut 63, amb Eric Garcia deixant espai a Lautaro Martínez, i el davanter argentí xuta la pilota, toca els dos pals i entra a gol.

Dos accidents que han obligat Xavi Hernández a fer dos canvis. Han entrat al camp Ansu Fati i Frenkie de Jong. I aleshores el Barça ha tornat a creure. Ocasions clares de Dembélé i Ansu Fati i gol ben anul·lat a Lewandowski al minut 70. Franck Kessié i Alejandro Balde també han entrat al camp. I el Barça ha seguit lluitant.

Gerard Piqué jugadores Inter gol Barça Champions / Foto: EFE
Gerard Piqué després d'encaixar un gol de l'Inter de Milà / Foto: EFE

I al minut 82, gol de Lewandowski per empatar el partit i seguir confiant en el que semblava un miracle. I ha entrat Ferran Torres per encara acumular més davanters i buscar l'heroica. I amb tot el Camp Nou animant, ha arribat la distensió absoluta amb un contracop de l'Inter quan el Barça estava bolcat a l'atac i Robin Gosens ha marcat per l'Inter. Però el duel encara no s'havia acabat i Lewandowski ha fet el seu doblet per empatar el partit, ja en el temps afegit, també amb una intervenció providencial de Ter Stegen, i el Barça es manté a la Champions. Molt complicat passar als vuitens, però molt, però encara hi ha mínimes esperances.