El conflicte bèl·lic a Ucraïna segueix deixant un reguitzell de víctimes que converteix la guerra en encara més sanguinària, i l'esport no n'es aliè. Des que esclatés tot, el passat 24 de febrer, s'han anat succeint les reaccions, mostres de suport o sancions cap als clubs, organismes i esportistes russos, i també bielorussos.

Nadal, contrari a sancionar els tennistes russos

En el tennis, els jugadors russos i bielorussos, segueixen competint tot i que ho fan sense bandera, i en representació d'ells mateixos, com va succeir per exemple en el passat Barcelona Open Banc Sabadell amb Gerasimov o Ivashka, ambdós bielorussos. Però on és segur que no jugaran és a Wimbledon.

Rafa Nadal Daniil Medvedev Europa Press
Rafa Nadal amb Daniil Medvedev, un dels tennistes russos del circuit /  Europa Press

El Grand Slam britànic ha prohibit la participació als tennistes d'ambdós països, i això ha generat molta controvèrsia. Jugadors com Rafa Nadal han criticat aquesta mesura, que ha qualificat com a "injusta de cara als jugadors". No obstant, el de Manacor ha volgut matisar les paraules. "El que ocorri en el nostre esport no té pràcticament cap importància quan hi ha gent morint i patint", assegurava Nadal.

Unes paraules a les quals no ha tardat en respondre-hi Sergiy Stakhovsky, un tennista ucraïnès de 36 anys, ja retirat, i molt bel·ligerant en les seves xarxes socials. Va ser un dels que va aplaudir la decisió de Wimbledon, i demanava també a l'ATP i la WTA perquè directament se'ls expulsés del circuit.

tweet stakhovsky nadal

Stakhovsky, molt crític amb el manacorí

Stakhovsky ha volgut respondre a les paraules de Nadal, i ho ha fet de forma clara. "Competíem junts... ens hem enfrontat. Per favor, digueu-me si no és injust que els tennistes ucraïnesos no puguin tornar a casa, que els nens ucraïnesos no puguin jugar a tennis, i si és just que els ucraïnesos estiguin morint.", ha lamentat.

L'ucraïnès, nascut a Kiev, va arribar a assolir el número 31 del rànquing l'any 2010, tres anys abans de jugar el seu primer partit contra Nadal. I va ser, precisament, representant el seu país, Ucraïna, en un partit de Copa Davis, que va guanyar l'espanyol per un clar 3-0. Van tornar-se a veure les cares el 2015, al Masters 1000 de Canadà, amb mateix resultat, victòria de Nadal per 2-0.

Sergiy Stakhovsky tenista ucraniano @Stako tennis
Sergiy Stakhovsky celebrant un punt / @Stako_tennis

No obstant, amb tot el que s'està vivint a casa seva, poc importa el balanç esportiu entre Stakhovsky i Nadal perquè l'opinió de l'ucraïnès sigui més important que la del manacorí. Poca responsabilitat té Nadal, que es limita a respondre el que li pregunten, però potser els que han de tenir els micròfons davant han de ser uns altres.

 

Imatge principal: Rafa Nadal, seriós en una aparició pública / Europa Press