El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que no assistirà al partit de la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge contra el Sevilla al Vicente Calderón, degut a la prohibició de les estelades per part del govern espanyol. Puigdemont argumenta que aquesta decisió "vulnera la llibertat d'expressió de milers de catalans". "No puc participar-hi fins que no es respecti el dret d'expressió dels aficionats del Barça", ha afirmat. 

“M’ha sorprès enormement la decisió. Va en contra de la llibertat d’expressió”, ha assegurat Puigdemont en ser preguntat sobre la decisió anunciada avui per la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, en aplicació de l’article 66 de la llei de l’Esport que porta per títol Prohibició d’exhibició de símbols violents o racistes, armes i material pirotècnic en els espectacles esportius.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions a la galeria gòtica del palau després de celebrar una reunió amb el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. “És una bandera perfectament democràtica. Sostinguda a les mans per milions de catalans que hi veuen un símbol de llibertat”, ha retret el president.