Passen les setmanes i els mesos i es tornen a repetir els ajornaments. Per segona vegada s'ha tornat a prorrogar la instrucció del cas Barçagate, que investiga la presumpta campanya de difamació a les xarxes socials contra opositors a la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, contra futbolistes i contra periodistes. Ara la nova data límit és el dia 29 de juliol del 2022, i el principal motiu d'aquest canvi de data és que encara queden per declarar una desena de testimonis més a petició de les diferents parts.

En el cas Barçagate s'investiga la possible administració deslleial i la corrupció entre particulars de l'expresident del Barça Bartomeu, l'excap del gabinet de presidència Jaume Masferrer, l'exdirector general Òscar Grau i l'excap dels serveis jurídics Román Gómez Ponti. S'apunta que hi va haver l'utilització de diners del club per al benefici propi a base de difamar els contraris als pensaments de la junta del Barça.

Josep Maria Bartomeu Ciutat Justicia medios EFE

Josep Maria Bartomeu sortint de la Ciutat de la Justícia / EFE

Ajornament i 10 declaracions més

Per tant, com ja ha quedat demostrat, el passat 29 de gener, que era la data prevista per finalitzar el procés d'instrucció del Barçagate, ha canviat. El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, encapçalat per la jutgessa Alejandra Gil, ha acceptat les peticions de pròrroga per part de les defenses i també de la Fiscalia.

I gràcies a aquesta pròrroga s'inclouran deu declaracions més, de les quals gran part d'elles són d'exdirectius del Barça de l'etapa de Bartomeu i també extreballadors del club blaugrana. Concretament, parlaran sobretot amb responsables d'algunes de les àrees financeres i també amb el responsable de l'auditoria del Barçagate. A més, alguns dels declarants són exdirectius amb discrepàncies amb Bartomeu i que van marxar abans de la dimissió en bloc de la junta directiva culer.

Els exdirectius Marta Plana i Emili Rousaud declararan el proper dia 9 de març; l'exdirector corporatiu Jordi Joly i l'excompliance officer Sabine Paquer ho faran el dia 16 de març; l'exdirectora financera Montserrat Font i l'exdirector comercial Xavier Asensi faran la seva declaració el dia 23 de març; l'excompliance officer Mireia Simona i els exdirectius Enrique Tombas i Jordi Calsamiglia declararan el dia 3 de maig; i l'autor de l'informe de l'auditoria de PricewaterhouseCoopers (PwC) ho farà el dia 24 de maig.

Bartomeu assemblea Barça EFE

Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva votant durant una assemblea de socis compromissaris / EFE

Això vol dir que seguirà la investigació i s'inclouran més proves al Barçagate, que ja està a punt de complir els dos anys des que es va destapar el cas a principis de l'any 2020.

 

Imatge principal: Josep Maria Bartomeu entrant a la Ciutat de la Justícia / EFE