"Estan sortint coses preocupants". Així d'escarit, i de directe, es va mostrar Joan Laporta durant la presentació d'Eric Garcia en ser qüestionat per la situació de l'auditoria que està duent a terme del FC Barcelona.

I aquestes coses preocupants sembla que van prenent forma. Primer, en transcendir l'existència de factures duplicades, segons ha avançat Goal. I, just després una informació de l'agència EFE que afirma que el Barça va utilitzar durant la temporada 2019/20 part del préstec de Goldman Sachs destinat a la construcció de l'Espai Barça per a despeses d'una altra índole.

Espai Barça nou Camp Nou FC Barcelona

Vista aèria del futur Espai Barça / FCB

21 milions d'euros destinats a altres finalitats

Segons la memòria econòmica del club, es van disposar de 50 milions d'euros del préstec durant aquella temporada, dels quals només es van invertir en l'Espai Barça 29,117 milions. En aquests moments, doncs, es desconeix on van anar a parar els 21 milions restants.

Tal com informa EFE, en aquell moment fonts del Barça van assegurar que es van enviar cartes a proveïdors de l'Espai Barça per retardar pagaments. "Les inversions en Espai Barça s'han concentrat principalment en la realització de feines preliminars a la zona de Les Corts, així com altres inversions destinades al compliment dels requeriments establerts en el Pla General Metropolità (MPGM)", afirma la memòria.

I les sorpreses no acaben aquí, ja que en el període anterior, el 18/19, es van invertir 50,679 milions en l'Espai Barça quan el préstec rebut per part de Goldman Sachs va ser de 40 milions.

marc

Un acord que haurà de ser ratificat per l'Assemblea de Compromissaris

Cal recordar que l'acord al qual va arribar la junta directiva de Josep Maria Bartomeu amb Goldman Sachs per finançar l'Espai Barça és per un valor de 815 milions d'euros, un acord que haurà de ser aprovat el proper 20 de juny per l'Assemblea de Compromissaris del Barça

"En el cas de desestimació de la junta directiva del club o no aprovació per part dels òrgans de validació competents, el préstec hauria de reemborsar-se mitjançant pagaments semestrals de 18 milions d'euros, començant la primera quota als sis mesos des de la confirmació de l'anul·lació definitiva del projecte i fins a la devolució de la totalitat dels imports disposats", afirma la memòria 2019-2020.

 

Imatge principal: Bartomeu, abandonant amb el seu cotxe les oficines del Barça / EFE