El llegat que va deixar Josep Maria Bartomeu encara porta cua. A l'espera de conèixer l'auditoria que està realitzant la nova junta directiva de Joan Laporta, s'han conegut nous detalls preocupants de la delicada situació al Barça. Existeixen diverses denúncies internes al club per pagaments a treballs inexistents i s'ha constat que hi ha contractes duplicats, segons ha informat Goal.

Factures amb sobrepreus

Aquesta mateixa informació assegura que hi ha diverses empreses i autònoms que van ser contractats pel Barça sense que s'hagi pogut acreditar que les seves tasques s'hagin completat. Algunes factures mostren sobrepreus al voltant dels 50.000 euros, el que suposa més d'un 50% del que tenien pactat. En concret, els departaments de Comunicació i Màrqueting són els més afectats i l'Espai Barça també es veu afectat per feines audiovisuals i de disseny 3D.

Josep Maria Bartomeu Barca bandera catalunya EFE

Bartomeu a les oficines del Barça / EFE

"Estan sortint coses que haurem de resoldre, algunes preocupants, altres sorprenents i altres complicades, però que tenen solució. Serem transparents al màxim, perquè el que ens estem trobant s'ha d'explicar", va manifestar Laporta en roda de premsa.

Algunes empreses van arribar a cobrar 6.000 euros mensuals per treballs que ja estaven fets. Les informacions de Goal comenten que companyies catalanes i alemanyes van ser contractades per fer exactament el mateix, el que suposa duplicats de feines sense justificació. Algunes de les tasques contractades anaven dedicades a l'Espai Barça, però els responsables ho transferien a altres àrees per no incrementar el pressupost del macroprojecte. L'Espai Barça va ser xifrat en 600 milions d'euros, després s'ha parlat que s'augmentaria a més de 800 milions.

Aquesta notícia se suma a la que es va conèixer fa uns dies. La junta de Laporta va trobar factures no superiors a 200.000 euros que esquivaven per molt poc el control del Comitè d'Adjudicacions. Hi ha desenes de contractes de 196.000, 198.000 i 199.000 euros, el que provoca que cap d'ells passi per control. Els contractes afectats no són només d'una àrea sinó que està repartit entre Presidència, Social o Serveis Jurídics.

El fraccionament dels contractes era una pràctica habitual a la junta de Bartomeu com es va constatar amb el Barçagate i en què hi ha un judici pendent. De fet, el pròxim 7 de juny de 2021 hi haurà les declaracions de Carlos Ibáñez, el màxim responsable d'I3 Ventures; Roman Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del Barça durant l'etapa amb Bartomeu; i, Òscar Grau, CEO blaugrana amb Bartomeu.

 

Imatge principal: El Camp Nou en una imatge d'arxiu / EFE