L'absolució de Sandro Rosell, en presó preventiva durant 21 mesos, ha estat celebrada pels presos polítics, que han posat en relleu el llarg temps que ha passat entre reixes, juntament amb el seu soci Joan Besolí. "Qui els repararà d'aquesta gran injustícia?, es pregunta Joaquim Forn en una piulada. El conseller Forn ja porta en presó preventiva 537 dies.

Es dona la circumstància que va ser la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, qui va empresonar Sandro Rosell i també els nou presos polítics que estan sent jutjats al Tribunal Suprem.  Les seves reiterades peticions de llibertat han estat sistemàticament desestimades, com li va passar a l'expresident del Barça, que va quedar en llibertat un cop començat el judici.

De la seva banda, Jordi Sànchez, que porta 554 dies en presó preventiva, afirma que s'ha fet justícia. A parer seu, Rosell va ser el primer pres de les clavegueres de l'Estat contra Catalunya.

Josep Rull ha carregat contra la magistrada Carmen Lamela per "decretar arbitràriament la seva presó preventiva", així com el seu ascens a magistrada del Tribunal Suprem.