La història recent ha demostrat en diverses ocasions que els jugadors de futbol, entre molts d'altres, han d'anar amb compte amb el que publiquen a les seves xarxes socials.

Gerard Piqué, per exemple, fa temps que es va adonar d'això i ho va aprofitar per al seu propi benefici, enviant missatges mil·limetrats, controlant el què, el com i el quan amb mestria. D'altres, en canvi, opten per contractar a algun community mànager que els gestioni les xarxes socials de forma professional, per evitar problemes futurs.

Rafa Mir España Jocs Olímpics 2020 / EFE

Rafa Mir, marcant un gol contra Costa d'Ivori / EFE

Els polèmics tuits de Rafa Mir

I és que un dels grans noms del dia ha estat el del davanter murcià Rafa Mir, suplent en la selecció espanyola olímpica, i que amb un hat-trick ha permès que Espanya eliminés en la pròrroga Costa d'Ivori i es classifiqués per a les semifinals. A un pas de les medalles.

Ja durant el partit, quan Rafa Mir estava començant a fer història, al Twitter han començat a sortir uns polèmics tuits que el davanter, format en el Real Múrcia i el València, va fer fa uns anys. "Vaya viaje me están dando las dos tontas estas y el puto maricón, se callaran? O me tengo que poner agresivo? EstoConFrancoNoPasaba", va escriure Mir en el seu Twitter. "Valla palo me acaban de pegar por un bocata y una cocacola en el aeropuerto, 9 pavos me an metido los cabrones". Missatges directes, polèmics i farcits de faltes d'ortografia.

Mir 1 TUIT

Mir 2 TUIT

"Buen día en casita pero ya estamos aquí en Valenciia.. mañana para el instituto que es una puta ruina con los frikis esos... valla ganas ;(". "Que decepción me he llevado con Ibra, lo tenía como ídolo y se mueve menos quel Tato, pero bueno este mes cobro yo lo que cobra él jajaja".

Després de començar a donar del qual parlar al València, i després de negar-se a renovar el seu contracte, Rafa Mir va ser traspassat al Wolves anglès al mercat d'hivern del 2018. "El Valencia sólo me hizo una oferta de renovación este verano. Eso de que llevaban un año intentando renovarme es mentira. Al Madrid le rechazaron tres o cuatro ofertas, y con el Wolverhampton accedieron a la primera", va afirmar llavors. Amb el Wolves, però, pràcticament no ha jugat, ja que ha estat cedit al Las Palmas, al Nottingham Forest i a l'Osca, on ha firmat una gran temporada.

Sergi Guardiola, Ceballos i Júnior

El cas de Rafa Mir s'afegeix al que no fa tant van protagonitzar altres jugadors com Sergi Guardiola, Dani Ceballos, també jugador de la selecció olímpica, o Júnior Firpo. Guardiola, davanter del Valladolid, va veure com el Barça l'acomiadava només 8 dies després de fitxar-lo per uns polèmics tuits. “Llegó la hora del clásico... ¡Hala Madrid!”, escribió en 2013. “Hala Madrid, puta Cataluña. Hoy puta Cataluña y siempre hala Madrid”.

ceballos1

Ceballos2

ceballos4

I Dani Ceballos, sent promesa en el Betis, també va veure com el Barça desestimava el seu fitxatge per un seguit de missatges vergonyosos. Millor sort va córrer Júnior Firpo, exblaugrana que aquesta temporada jugarà al Wolves.

firpo 1

firpo 2

firpo 4

júnior 1

Al lateral esquerre no li va quedar més remei que demanar disculpes.

 

Imatge principal: Rafa Mir ha estat la gran estrella d'Espanya en el partit contra Costa d'Ivori / EFE