El Perfumerías Avenida i l'Uni Girona han protagonitzat un partit a l'alçada d'una final de Copa de la Reina. Les de Salamanca s'han endut el partit guiades, sobretot, per Sílvia Domínguez, que amb un recital de punts s'ha posat l'equip a l'esquena. Les gironines, per la seva banda, no li han perdut el pols al partit durant la primera meitat i han lluitat fins el final, però un mal tercer quart les ha condemnat. Un arbitratge rigorós i estricte en les faltes personals tampoc ha ajudat a les catalanes.

Una primera part de molt nivell

La primera part ha sigut vibrant, amb alternatives per ambdós conjunts, que ha acabat amb un 43-39 favorable a l'equip manxec. Sílvia Domínguez ha estat el nom propi: 12 punts i 5/5 en tirs de camp que ha permès col·locar al seu equip en avantatge. La neerlandesa Hof, també amb 12 punts, ha estat un altre pilar fonamental per l'equip manxec. Les gironines, a remolc però ben a prop al marcador, s'han aferrat als rebots i punts d'Onyenwere per no perdre-li la cara al partit.

8723b6d63163c4f0fd0e3071ec911191afc1d6ca

Alfred Julbe, tècnic de l'Uni Girona / EFE

El tercer quart ha començat amb un Perfumerías molt més endollat. Les de Salamanca s'han mostrat molt connectades tant en atac com en defensa i a l'Uni Girona li ha costat més reenganxar-se al matx. L'equip dirigit per Roberto Íñiguez ha aconseguit el màxim avantatge fins el moment, un +15 que encaminava la victòria final. Les gironines no han estat encertades en atac, i en defensa han estat castigades excessivament pels àrbitres.

Un mal tercer quart ha condemnat a l'Uni

Les d'Alfred Julbe no han aconseguit revertir la situació en el darrer quart. Han pogut retallar distàncies, col·locant-se només 3 punts per sota, però el Perfumerías no ha patit en excés per conservar la victòria. La mala actuació en el tercer quart ha condemnat a l'equip gironí a una derrota que fa mal, sobretot després de la bona primera part.

ab8a9d6a68d31ebcd087bf792fc0c9ca2cd6785e

Perfumerías Avenida i Uni Girona han protagoinitzat un duel vibrant / EFE

El Perfumerías Avenida ha aixecat la que és la desena Copa de la Reina de la seva història, després que l'any passat no arribés a la final. Les manxegues han completat un torneig immaculat, vencent el Guipúscoa a quarts de final i el Gernika a semifinals. El conjunt castellà ja té el primer títol de la temporada i ara lluitarà la Lliga i l'Eurolliga, on ja és a semifinals.

L'Uni Girona s'ha hagut de conformar amb un segon lloc que no deixa bon gust de boca. Després d'una bona primera part, a la represa l'equip s'ha desfet en atac i en defensa i el Perfumerías ho ha aprofitat per agafar una distància que ha resultat insalvable per les catalanes, tot i la revifada al darrer quart. Les principals referents de l'equip no han aparegut i s'ha notat. A les gironines els queda ara la Lliga, ara mateix són quartes a sis punts del líder, el València.

Imatge principal: Laia Palau no ha pogut conduir l'Uni Girona a la victòria / EFE