El CF Peralada ha aconseguit als despatxos el que no va poder assolir sobre els terrenys de joc. Després de quedar-se a les portes de l’ascens a la Segona Divisió B, el filial del Girona ha comunicat que ja ha fet l’ingrés de 133.000 euros a la Federació Espanyola de Futbol per ocupar una de les dues places vacants i només cal esperar que l’organisme estatal confirmi el pagament per sentenciar l’ascens.

El Gavà i el CD Boiro no van poder fer front a les quantitats reclamades pels seus jugadors abans de concloure el termini i es van veure obligats a perdre la categoria per impagaments. La RFEF va reaccionar emetent un comunicat en el qual posava preu a les places vacants i explicava els requisits i terminis per respondre a la demanda. I tant el Peralada com el Cerceda, que per mèrits esportius i regionals eren els equips preferencials per fer-se amb un lloc a Segona B, han mogut fitxa.

El premi a una gran temporada

El propi club xampanyer ha fet públic, mitjançant les xarxes socials, que tot i que tenia fins el dilluns 10 de juliol per dur a terme el pagament de 133.000 euros, ja l’ha realitzat i espera que la Federació el rebi i confirmi per poder anunciar que són equip de ple dret del Grup 3 de la Segona Divisió B. Al final, sembla que el somni de l’ascens és molt més a prop de fer-se realitat.

I és que el Peralada ha fet una gran temporada a la Tercera Divisió que ha acabat sense premi. Només l’Olot va ser millor que els gironins durant la fase regular i, un cop al play-off, Móstoles i Conquense no van ser rivals per als catalans als quarts i semifinals, respectivament. A la final, però, el Rápido de Bouzas es va imposar pel doble valor dels gols marcats fora de casa i va complicar el manteniment del conveni de filiació entre Girona i Peralada.

Girona i Peralada enforteixen relacions

Però pagant, Sant Pere canta. L’ascens dels de Pablo Machín a Primera no podia permetre’s un filial a Tercera i els gironins han fet ús del bon fons econòmic que els permet la relació entre aquests i el Manchester City. Peralada i Girona van començar el seu acord de filiació la temporada passada i, un cop encarrilat l’ascens administratiu, han anunciat un enfortiment de la relació.

Així, el CF Peralada passarà a dir-se CF Peralada-Girona B si l’Assamblea de Socis ho aprova. L’equip xampanyer estrenarà nom i categoria, mentre que l’actual Girona B (que es troba a Segona Catalana) es convertirà en el Girona C. A més, les novetats de l’entitat gironina també transcendeixen a la directiva: Miquel Llobet Llambrich serà el nou President del club durant els propers 6 anys. El futbol gironí està d’enhorabona.