El Barça supera el Joventut de Badalona en el tercer partit de la sèrie de semifinals de la Lliga Endesa (77-83) i posa el 2-1 per als culers. Els blaugrana han estat més determinants en els moments decisius, mentre que la Penya ha mantingut l'esperança fins al final, malgrat anar a remolc durant tot el partit disputat a l'Olímpic de Badalona.

Tomic no pot amb el Barça

El tercer partit de la sèrie ha començat novament amb molt ritme. Si el primer duel se'l va endur el Barça i el segon va ser per a la Penya, aquest partit s'aventurava com a clau. I els dos conjunts han anat a per totes. Però han estat els blaugrana els que s'han posat primer les piles.

El conjunt culer ha anotat quan ha atacat i en defensa ha estat molt i molt sòlid. Els badalonins han tinguts minuts de frustració a l'inici després d'enfrontar-se a un Barça físicament superior. Mostra d'això ha estat el 14-23 al final del 1r quart, amb Nico Laprovittola comandant amb 6 punts.

Però aquest esperit de semifinals de l'ACB han reactivat una Penya que ha estat acompanyada del públic. La pissarra de Carles Duran ha funcionat i Pau Ribas ha estat el cervell sobre la pista. De perdre de 9 a quedar-se a només 1 punt del Barça en els primers minuts. El resultat s'ha situat a 29-30 i amb un parcial a favor dels badalonins de 15-7.

Però ha estat entrar Nikola Mirotic i canviar el partit. L'eficàcia sota la cistella de la Penya ha caigut en picat i Kyle Kruc i Mirotic han fet dos triples consecutius per aportar un punt de tranquil·litat per al Barça. Però no tot estava dit, perquè abans del descans ha aparegut Ante Tomic per liderar l'atac local. Al final, però, tot i que el pivot croat s'ha convertit en el líder anotador del partit amb 11 punts (9 al 2n quart), la Penya ha tornat a anar a remolc del Barça, que s'ha distanciat als 10 punts al descans (36-46) gràcies als 7 punts de Mirotic en només 6 minuts.

Mirotic i Calathes decideixen

I si la mobilitat ha estat decisiva al final del 2n quart, la falta d'aquesta mobilitat culer ha destacat en el 3r quart. La Penya no s'ha rendit i ha fet un pas endavant. Sobretot gràcies a l'aler estatunidenc Derek Willis, que no s'ha mogut de la pista i ha fet 11 punts, sent el màxim anotador del partit fins al moment amb 15 punts. I el Barça, fallant massa, no ha pogut evitar el parcial de 20-15 al final del quart, que suposava un 56-61 en el 3r quart.

Però la Penya ha seguit insistint amb el joc interior amb Tomic, cosa que ha carregat els blaugrana de faltes molt ràpidament. I tot i que el Barça ha entrat en bonus en els primers minuts del 4t quart, la sòlida defensa culer ha tornat a aparèixer i ha acabat decidint el partit. Tomic, el màxim anotador del partit amb 21 punts, ha estat contrarestat per Mirotic i Calathes, decisius per confirmar la victòria del Barça.

I amb aquesta victòria el Barça està a només un partit de jugar novament la gran final. El proper partit, que es tornarà a jugar aquest divendres a Badalona, podria donar als blaugrana el bitllet per a final, però la Penya voldrà forçar el cinquè partit després de tornar a unes semifinals 14 anys després. De moment, el Reial Madrid segueix esperant.

Imatge principal: Nikola Mirotic provant un triple / FC Barcelona