El Barça aplana el camí cap a la final de la Lliga Endesa després de passar per sobre del Joventut de Badalona (89-72) a la semifinal que assegurarà un finalista català.

Mirotic Barça Penya barça baloncesto @FCBbasket
Mirotic, provant un llançament / @FCBbasket

El Barça esclata la bombolla de la Penya

La Penya venia d'aconseguir el seu bitllet a les semifinals gràcies a una victòria d'aquelles que reforcen l'orgull d'un grup. Els verd-i-negres, vestits avui de verd-i-blanc al Palau Blaugrana, venien d'imposar-se a Lenovo Tenerife als quarts de final per 2-1 amb una gran actuació d'equip que els va permetre firmar un contundent 81-58.

Amb aquesta victòria, certificaven el seu accés a una semifinal especial, ja que des de la temporada 2006/07, no escrivien el seu nom en aquesta ronda. Tot i això, el Barça ha esclatat la bombolla en què venien els badalonins, en bona part, gràcies a una solidesa defensiva que ha acabat per exhaurir les idees dels visitants. Al descans del partit, Pau Ribas es referia al fet que "ens tenien estudiats", i és que jugadors com Nikola Mirotic, Nick Calathes, Corey Higgins, Nicolás Laprovittola o Nigel Hayes es van deixar veure el darrer dimarts a l'Olímpic de Badalona tot observant com els de Carles Duran aconseguien la classificació.

Corey Higgins Guillem Vives Barça Penya baloncesto EFE
Corey Higgins, defensant Guillem Vives / EFE

La Penya, a remolc

El Barça ha dut la iniciativa a l'electrònic durant l'enteresa del partit. La concentració dels homes de Sarunas Jasikevičius ha estat màxima i la major intensitat dels blaugrana els ha permès dominar. La llibertat de Laprovittola, capaç de trobar lliure de marca Sertaç Şanlı, ha permès al turc traduir en 12 punts els seus quatre intents a partir de la línia de 6,75 metres.

Fins al descans, el balanç de triples del Barça era de 5/8 desnivellant el marcador global a 40-31. I encara que la Penya ha anat a remolc durant tot el partit, dos encerts de tres de Joel Parra durant els primers minuts del tercer temps ha permès al Joventut de Badalona seguir a prop de l'ombra del Barça. Tot i això, tal com el jove aler barceloní demostrava tenir un canell mecànic, Mirotic responia amb uns altres dos triples que encetarien la festa del Palau.

L'últim quart prenia inici amb ja 21 punts d'avantatge a favor dels culers (69-48) i Rokas Jokubaitis l'ampliaria a 24 gràcies a un altre encert de tres. I no només ha estat en aquesta faceta on els locals han atropellat la Penya, sinó que els rebots, 22-13 al descans i 43-26 en la totalitat del matx, ha estat també l'estadística que ha decantat la primera entrega d'aquesta semifinal catalana.

Així doncs, el Barça fa una ferma primera passa cap a la final, on, o Reial Madrid o Saski Baskonia, faran d'últim obstacle per als blaugrana en la seva temptativa de revalidar el títol.

Imatge principal: Jasikevicius, felicitant Sanli / EFE