El Joventut de Badalona ha assaltat la pista del FC Barcelona per robar el segon partit de les semifinals de la Lliga Endesa (81-87) i deixar l'eliminatòria oberta del tot abans del doble enfrontament a la pista dels verd-i-negres. Ante Tomic s'ha exhibit en la que va ser la seva casa i, amb 24 punts i 5 rebots, ha estat el jugador clau perquè els de Carles Durán s'emportessin el duel.

La igualtat es desfà després del descans

La igualtat ha estat la tònica, no només del primer quart, sinó de la primera part. que encara que hi ha hagut alguns mini parcials d'uns i altres per intentar marxar al marcador, ràpidament eren neutralitzats pel de davant.

Així doncs, el primer període ha finalitzat amb 26-27 a favor dels de Badalona, una anotació superior a la del segon, que després d'acabar 14-15 ha enviat el partit al descans amb un lleugeríssim avantatge per a la Penya (40-42).

Després de sortir de vestidors, ha estat un partit totalment diferent, i s'ha començat a tenyir de dos colors, el verd i el negre d'un Joventut de Badalona gegantesc davant del sempre hostil ambient del Palau en un derbi català. Ante Tomic ha agafat el relleu de Ferran Bassas i entre els dos i uns bons minuts de Joel Parra han començat a allunyar el Joventut dels blaugrana.

Un parcial de vuit punts seguits, i un altre de sis, han posat un 44-56 que ha suposat una diferència impossible de remuntar per al Barça, mentre Saras Jasikevicius passava de l'emprenyament a la resignació a la banda. Al final, la diferència en entrar a  l'últim quart era de 12 punts (53-65), i la superioritat de la Penya en el tercer període es reflectia al marcador.

Ante Tomic refreda la caldera del Palau

En els primers compassos de l'últim i definitiu quart, la diferència ha arribat a ser de 15 punts, la màxima en tot el partit, però el Barça semblava que podia reaccionar. Un 7-0 deixava als culers a vuit punts (62-70) i amb un món per davant, però ningú no li podia dir a Ante Tomic que no s'emportaria aquest partit i el croat ha continuat manant a la pintura.

Ha començat a dominar des de les altures, i refredant els ànims d'un Palau Blaugrana que tant l'ha ovacionat en el passat, i que avui ha vist en primera persona que encara li queda molt bàsquet a les seves mans.

Amb aquest triomf, la Penya empata a un l'eliminatòria de semifinals de Lliga Endesa contra un Barça que haurà de visitar l'Olímpic de Badalona dimecres vinent i divendres amb tota la pressió del món i una eliminatòria catalana que promet emoció a més a dojoa.

Imatge principal: Ante Tomic ha estat un martiri per al Barça / EFE